eur:
369.14
usd:
345.68
bux:
48178.88
2023. június 5. hétfő Fatime
Nyitókép: Pixabay

Feltörték a gyógyszerhatóság rendszerét, betegek adataihoz is hozzáférhettek

Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet teljes adatbázisához hozzáférhettek a hackerek.

Külső támadás érte az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) weblapját. Az OGYÉI tájékoztatása szerint az eset október 1-jén történt.

A támadó a külső sérülékenység kihasználásával hozzáférhetett az OGYÉI teljes adatbázisához

- írták a közleményben.

Az adatvédelmi incidens legnagyobb számban a hírlevél-feliratkozások, valamint patikák adatbázisát érintette. Ezek mellett nagyszámban érintettek voltak gyógyszer-nagykereskedők adatai és a mellékhatás-bejelentő rendszer egy része.

Az érintett adatok között vannak nevek, elérhetőségek, e-mailek jelszavakkal együtt, valamint betegadatok, köztük kórtörténet is.

A történtekről az OGYÉI október 3-án értesítette a Nemzeti Kibervédelmi Intézetet, valamint a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságot. A sérülékenységet azóta kijavították, a védelmi intézkedéseket felülvizsgálták - olvasható a közleményben.

Címlapról ajánljuk
Elköszönt Ibra, a futball Muhammad Alija, a magyarok réme

Elköszönt Ibra, a futball Muhammad Alija, a magyarok réme

A király üdvözletének nevezte a La Gazzetta dello Sport a vasárnap este elbúcsúzott Zlatan Ibrahimovicnak a szavait: „Itt az ideje, hogy azt mondjam a futballnak: ciao. De nem nektek. Örök életemre milanista maradok. Az új évezred első, majdnem negyedszázadának egyik legkülönlegesebb futballistája tomboló ünneplést kapott a San Siro hetvenezer nézőjétől.
AKTUÁLIS
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
2023. június 5. 09:41
×
×
×
×