INFORÁDIÓ 
2020. június 5. péntek
Fatime

zsarolás

ittas

magánlaksértés

letartóztatás

Saját nagyanyját zsarolta, gyilkossággal is fenyegetőzött

Saját nagyanyját zsarolta, gyilkossággal is fenyegetőzött

Infostart

A Tiszaújvárosi Járási Ügyészség indítványa alapján a bíróság elrendelte egy 23 éves tiszaújvárosi férfi letartóztatását.

A nyomozás adatai szerint az italozó, csavargó életmódot folytató gyanúsított október 4-én délután, ittas állapotban megjelent a nagyanyja tiszaújvárosi lakásán és – mint már korábban is számos alkalommal – pénzt követelt az idős asszonytól, aki azonban a követelésnek nem volt hajlandó eleget tenni. A gyanúsított – akinek valójában italra kellett volna a pénz – ekkor azzal fenyegette meg a sértettet, hogy a hitelezői a lakás előtt várakoznak és amennyiben a sértett által kapott pénzből nem rendezi feléjük a tartozását, akkor

a hitelezők mindkettőjüket meg fogják ölni.

A sértett a fenyegetés ellenére sem adott pénzt a gyanúsítottnak, mire a férfi a lakásban lévő egyik fotel karfáit leszakította, azokkal hadonászni kezdett és kilátásba helyezte hogy, megrongálja a lakás berendezési tárgyait. Ezt követően az idős nő megragadta a gyanúsítottat, közöttük dulakodás alakult ki, a sértett próbálta unokáját a lakásból kitolni, azonban ez nem sikerült és

a gyanúsított erőfölényénél fogva a sértett került a saját lakásán kívülre a lépcsőházba.

Ekkor a férfi a bejárati ajtót bezárta és a sértettet többszöri kérése ellenére sem akarta a saját lakásába beengedni, ezt ahhoz a feltételhez kötötte, hogy a sértett adjon neki pénzt.

Az idős nő a sérelmére elkövetett magánlaksértés vétsége miatt a gyanúsítottal szemben hatályos magánindítványt terjesztett elő – olvasható az ügyészség honlapján.

A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság az elkövetőt minősített zsarolás bűntettével és magánlaksértés vétségével gyanúsítja.

A Tiszaújvárosi Járásbíróság az ügyészi indítványban foglaltakkal egyezően állapította meg, hogy a büntetett előéletű gyanúsított esetében fennáll a szökés, elrejtőzés, a bűnismétlés és a sértett befolyásolásán keresztül a bizonyítás megnehezítésének veszélye, ezért a letartóztatás elrendeléséről döntött.

A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018