INFORÁDIÓ
2021. szeptember 25. szombat
Eufrozina, Kende

ózd

verekedés

rabszolga

Öt évet kapott az ózdi rabszolgatartó

Öt évet kapott az ózdi rabszolgatartó

Infostart

2008-tól tíz éven át verte, rúgta, sanyargatta a nála lakó férfit egy családfő, az áldozat alig tudott élve elmenekülni.

Öt év börtönre ítélte az ózdi bíróság azt a 44 éves helyi férfit, aki kvázi rabszolgaként dolgoztatott egy másik illetőt - tíz éven át. A 24.hu cikke szerint a férfi ingyen dolgoztatta, sanyargatta társág, míg az a testi fenyítések hatására fogyatékossá nem vált.

A történet 2008-ban kezdődött, amikor a most megbüntetett férfi annak fejében, hogy áldozata elvégzi a ház körüli munkát, gondozza az állatokat, fát vág, szállást és napi három étkezést ad plusz 3 ezer forintot.

2010-től már csak dohányt és bort adott, miközben elvette áldozata segélyét és a közmunkáért járó pénzét is, míg arra nem kényszerítette, hogy hagyja ott a munkahelyét.

2012-től már verte is áldozatát, és az étellel is gondok voltak. 2014-ben a vádlott és családja költözött, vitte az áldozatot is, aki a nyári konyhában lakhatott, de folyton verték; olyankor is, amikor az áldozat szökni próbált. Védekezés közben további sérüléseket szenvedett.

Tavaly februárban ért véget a történet, akkor a vádlott bakanccsal rúgta fejbe az áldozatot, mert az kevés fát vitt haza az erdőből. Másnap a gyökerestül kitört fogú férfi hajnalban megszökött.

Az ügyben enyhítő körülmény, hogy a vádlott nem volt büntetve, súlyósító, hogy e bűncselekménytípus egyre gyakoribb.

Miskolcon folytatódik az ügy.

Nyitókép: Pixabay
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018