eur:
393.7
usd:
364.67
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Fegyveres rablás kísérlet ügyében döntött a bíróság

Nem jogerősen kilenc év hat hónap fegyházbüntetésre ítélt a Pesti Központi Kerületi Bíróság egy férfit, aki riasztópisztollyal próbált meg kirabolni egy budapesti kisboltot 2018 januárjában - közölte a fővárosi főügyész csütörtökön.

Ibolya Tibor a közleményben azt írta, a 24 éves férfi este, ittas állapotban, arcát eltakarva bement egy X. kerületi kisboltba, ahol egy lőfegyvernek látszó riasztópisztollyal az eladó mellkasára célzott, és felszólította a kasszában lévő pénz átadására.

A sértett a bevétel átadása helyett kijött a pult mögül, ráfogott a fegyverre és lefelé nyomta, majd dulakodni kezdett a férfival. A verekedésnek egy járókelő vetett véget azzal, hogy rákiabált a rablóra, aki a riasztópisztolyt és a pénznek szánt zsákot hátrahagyva elmenekült a helyszínről. Az eladó a dulakodás során könnyű sérülést szenvedett - ismertette a vádiratot.

A tettest a Budapesti Rendőr-főkapitányság azonosította, és 2018. november 23-án elfogta. A Budapesti X. és XVII. Kerületi Ügyészség a férfi ellen fegyveresen elkövetett rablás bűntettének kísérlete miatt emelt vádat.

A Pesti Központi Kerületi Bíróság a férfit a váddal egyezően bűnösnek mondta ki, és 9 év 6 hónap fegyházbüntetésre ítélte, valamint fenntartotta letartóztatását is - olvasható a közleményben.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×