INFORÁDIÓ 
2020. szeptember 27. vasárnap
Adalbert

rasszista

támadás

pécs

bíróság

Acélbetétessel rugdostak meg külföldi diákokat Pécsett

Acélbetétessel rugdostak meg külföldi diákokat Pécsett

Infostart

Közösség tagjai elleni erőszak miatt ül a vádlottak padján két fiatal.

Előkészítő ülést tart szerdán a Pécsi Járásbíróság két vádlott – egyikük fiatalkorú – ügyében. A vádirat szerint a két fiatal egy nyolcfős társaságban múlatta az időt tavaly augusztusban az éjjeli órákban egy pécsi belvárosi bevásárlóközpont bejáratánál, egy buszmegálló közelében. A vádhatóság szerint "öltözékükben és hajviseletükben is megnyilvánult, hogy rasszista fiatalok" – olvasható a Bama.hu-n.

A megállóban egy jemeni diák, szintén jemeni ismerősét várta, akivel arabul kezdtek beszélgetni, miután találkoztak. A két vádlott ezt hallva először szóban inzultálta a két külföldi diákot, hogy

"migránsok, húzzatok haza, takarodjatok, Magyarországon magyarul beszéljetek". A sértettek egyike visszaszólt, hogy "máshogy is lehet", majd távoztak.

A két vádlott azonban utánuk ered, szidalmazni kezdték őket, majd rájuk támadtak. Az egyik diáknak sikerült elmenekülnie, társát azonban a vádlottak többször megrúgták acélbetétes bakancsukkal. Végül a bántalmazott diáknak is sikerült elmenekülnie, értesítette a rendőröket, akik rövid időn belül elfogták a támadókat.

Nyitókép: Pixabay.com
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018