eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: police.hu

Hatalmas drogfogás Tompánál

Egy szerb-horvát állampolgárságú kamionos próbálta becsempészni a kábítószert, de lebukott.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) kábítószer birtoklása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt rendelt el nyomozást egy szerb-horvát állampolgár ellen. A 35 éves férfi 2019. szeptember 13-án 23 óra 30 perckor egy kamionnal jelentkezett belépésre Tompa közúti határátkelőhelyen - írja beszámolójában a police.hu.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei a vámvizsgálat alkalmával egy a vezetőfülkében kialakított rejtekhelyen, 20 lefóliázott csomagban kábítószergyanús anyagot találtak. Az összesen bruttó 23.814 gramm növényi törmelék az elvégzett gyorsteszt szerint marihuána.

A KR NNI nyomozói a 35 éves férfit elfogták, bűnügyi szemlét végeztek és lefoglalták a kábítószert, amely

a súlya alapján meghaladhatja a különösen jelentős mennyiség alsó határát, feketepiaci értéke körülbelül 59 millió forint.

A rendőrök a drogfutárt gyanúsítottként hallgatták ki, majd bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására. A nyomozók a lefoglalt marihuána vizsgálatára igazságügyi vegyészszakértőt rendeltek ki.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×