INFORÁDIÓ 
2020. június 2. kedd
Anita, Kármen

fejvadász

rendőrség

börtön

Fejvadászok keresik a cukorbeteg exrendőrt

Fejvadászok keresik a cukorbeteg exrendőrt

Infostart

Nem vonult be büntetése letöltésére a befolyással üzérkedés ­miatt három év szabadságvesztésre ítélt Porkoláb Zsolt, de fejvadászok arra számítanak, hogy előbb-utóbb fel fog bukkanni vagy lebuktatja magát, mivel súlyos cukorbeteg.

Megszökött a börtön elől Porkoláb Zsolt, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) volt főtisztje, aki ellen elfogatóparancsot adott ki a Fővárosi Törvényszék büntetés-végrehajtási csoportja. A volt rendőrtisztet és bűntársát, Labanc Ferencet, a BRFK egykori főnyomozóját idén januárban befolyással üzérkedés és önbíráskodás kísérlete miatt három-három év szabadságvesztésre ítélték másodfokon.

Porkoláb esetében a büntetés jogerőre emelkedett, várhatta a börtönbehívóját, ami június közepére meg is érkezett. A volt főtiszt azonban megszökött, a fejvadászok szerint azonban előbb-utóbb fel kell bukkannia, lévén súlyos cukorbeteg, és gyógyszerekre van szüksége a folyamatos kezeléshez. A Magyar Nemzet információi szerint speciális és meglehetősen költséges gyógyszerekről van szó, amelyekhez csak orvos által felírt recepttel lehet hozzájutni. Ezen a vonalon pedig akkor is megtalálják, ha álnéven bújt meg valahol Magyarországon. Más a helyzet, ha külföldre távozott, igaz, erre eddig semmi jel nem utal.

Labanc Ferenc esetében a másodfokú ítélet apró részletekben eltért az elsőfokútól, így neki lehetősége adódott a Kúriához fordulni, de a felülvizsgálati kérelméről még nem született a döntés. Ez nem halasztó hatályú, s mivel az egészségügyi problémái miatt kérelmezett büntetésvégrehajtás-halasztást elutasították, ős is várja a börtönbehívóját.

A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018