eur:
393.49
usd:
368.34
bux:
65994.41
2024. április 24. szerda György
M. Richárd beszáll egy gépjárműbe a Budai Központi Kerületi Bíróság Fő utcai épületénél 2017. augusztus 21-én. A bíróság elrendelte a házi őrizetét a férfinak, aki a gyanú szerint 2017. május 15-én érvényes vezetői engedély nélkül autójával a Dózsa György úton halálos közúti balesetet okozott. Két ember életét vesztette, ketten súlyosan, hárman könnyebben sérültek meg, miután két gépjármű trolibuszmegállóba csapódott.
Nyitókép: Mohai Balázs

Az eddigi szigor ellenére eltávot kapott a Dózsa György úti gázoló

Bár házi őrizetben, de a lehető legszigorúbb körülmények között tartják a Dózsa György úti gázolóként elhíresült M. Richárdot, most mégis eltávot kapott.

A férfi 10. hónapja van házi őrizetben, házától az utóbbi időben mindössze pár méterre távolodhat el – írja a Blikk.hu. Saját elmondása szerint legmesszebb akkor merészkedhet, amikor a szemetet kiviszi a kukáig. A lábára erősített nyomkövető segítségével így a rendőrségek minden lépését figyeli.

Bár többször is kérte, hogy orvosi kezelésekre kijárhasson, az utóbbi időben már erre sem kapott engedélyt. „Veleszületett szívbetegségben szenvedek, ezért többször is kérvényeztem, hogy az orvosommal találkozhassak, de ezt is ötből három alkalommal elutasították” – mondta a halálos gázolás elkövetésével gyanúsított férfi. „Rám járt a rúd mostanság.

Nemrégiben elveszítettem szeretett nagymamámat. Kérvényeztem, hogy a temetésén ott lehessek”

– tette hozzá.

Az egykori kecskeméti maffiaper vádlottjának házi őrizetéről szerdán döntött a bíróság, bár M. Richárd és védője még nem kapta meg a határozatot. Ám úgy tudjuk, továbbra sem hagyhatja majd el lakását. Korábban rendőrök vitték be, miután az orvosi vizsgálat után nem az otthonába, hanem egy budai étterembe ment, pedig a kitérőre nem volt engedélye.

„Jelenleg is a bírósági végzésre várunk, de úgy gondoljuk, a házi őrizetet augusztus 21-ig meghosszabbítják” – mondta dr. Koltai Zsuzsanna, M. Richárd védőügyvédje. „Ha határidőre nem kapnánk meg a hivatalos végzést, úgy Richárd házi őrizete megszűnne. Most érkezett meg az elbírálás korábbi kérvényünkkel kapcsolatban:

ügyfelem megkapta a kért eltávot hozzátartozója temetésére”

– árulta el az ügyvéd.

A Fővárosi Törvényszék közleménye szerint a Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség indítványa alapján a Budai Központi Kerületi Bíróság 2018. augusztus 21-ig meghosszabbította M. Richárd házi őrizetét. A gyanúsított védője kérte, hogy a bíróság szüntesse meg a gyanúsított házi őrizetét és rendeljen el vele szemben Pest megye, valamint a főváros területére lakhelyelhagyási tilalmat – tették hozzá. Mint írják „a bűnismétlés veszélye – megnyugtatóan – csak technikai nyomkövető eszközzel küszöbölhető ki”.

M. Richárd vezette azt a Mercedest, amely tavaly májusban egy Citroënnel ütközött a Dózsa György úton. A tragikus balesetben a buszmegállóban várakozó M. Dávid és a Citroën anyósülésén utazó K. Péter életét vesztette. A Citroënt vezető férfival szemben is eljárást indított a rendőrség. Ha bebizonyosodik bűnösségük, közúti baleset gondatlan okozása miatt kell felelniük: a halálos végkimenetel miatt kettőtől nyolc évig terjedő börtönbüntetéssel számolhatnak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
A betont sosem fogjuk elhagyni, de még idén jöhet a zéró kibocsátású cement

A betont sosem fogjuk elhagyni, de még idén jöhet a zéró kibocsátású cement

A globális szén-dioxid-kibocsátás tavaly rekordszintre emelkedett, 1,4 százalékkal meghaladva a 2019-es, Covid előtti szintet, amelyet jellemzően a háztartások energiafelhasználása, a közlekedés, a nemzetközi légi közlekedés és hajózás okoz, de olyan iparágaknak is szerepe van benne, mint a műtrágya-, acélgyártás, olajfinomítás, vagy éppen a cementipar. Ugyanakkor azt kevesen tudják, hogy utóbbi szektor az elmúlt évtizedekben olyan átalakuláson megy keresztül, aminek következtében ma már globális trend a gyártás során a szén és egyéb fosszilis anyagok helyett az alternatív tüzelőanyagok használata, és még idén polcokra kerülnek a minimum 30 százalékkal kevesebb CO2 kibocsátással készült cement készítmények. Norvégiában pedig üzembe helyezik az első olyan CCS (Carbon Capture and Storage) technológiával működő cementgyárat, ahonnan zéró kibocsátású termékek kerülnek majd ki.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×