eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Vasvillával, lapáttal verte az egyik család a másikat Budapesten, életveszélyes sérülés

Egy férfi életveszélyesen megsérült. A budapesti rendőrök befejezték a nyomozást.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Nyomozó Főosztálya folytatott eljárást életveszélyt okozó testi sértés és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt R. László, R. Valerio, R. Tünde, R. József és a fiatalkorú R. P. ellen.

A nyomozás adatai szerint 2015. május 13-án 20 óra körüli időben két család verekedett össze a XXIII. kerületi Majori úti buszmegállóban.

A vizsgálat során kiderült, hogy az akkor 35 éves R. László, 20 éves R. Valerio, 35 éves R. Tünde, 20 éves R. József és a 17 éves R. P – akik a buszmegálló közelében laktak – meglátták, hogy régebbi haragosuk és annak családja a buszmegállóba érkező buszon van. Ekkor botokkal, vasvillával, lapáttal felszerelkezve a buszhoz rohantak és lerángatták a négyfős családot a járműről. A dulakodás közben R. László egy gumilövedékes fegyvert vett elő, és közvetlen közelről mellkason lőtte a másik család legidősebb tagját, aki életveszélyes sérülést szenvedett.

A járőrök perceken belül a helyszínre érkeztek, elfogták és előállították a verekedést kezdeményező családot, akiket őrizetbevételük mellett gyanúsítottként hallgattak ki a rendőrök.

A nyomozás során kiderült, hogy az évek óta haragban lévő két família azon veszett össze, hogy a sértett családja üzeneteket küldött a szintén gyanúsított 17 éves lánynak, amit a szülők kifogásoltak, illetve egy régóta húzódó tartozás áll az ügy hátterében.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Nyomozó Főosztálya a nyomozást befejezte, és a keletkezett ügyiratot a napokban vádemelési javaslattal megküldte az illetékes ügyészségnek - írja a police.hu.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×