eur:
392.83
usd:
366.85
bux:
66949.07
2024. április 26. péntek Ervin
Szabadulni akart a Szentendrei úti ámokfutó

Szabadulni akart a Szentendrei úti ámokfutó

Helybenhagyta a Fővárosi Törvényszék az elsőfokú bíróság végzését, így előzetes letartóztatásban marad a Szentendrei úti baleset miatt meggyanúsított sofőr. A férfi április 20-ig biztosan rács mögött lesz - írta a 24.hu.

Fellebbezett az előzetes letartóztatás ellen a márciusi, két halálos áldozattal járó baleset ügyében meggyanúsított sofőr és védője. Az ügyvéd enyhébb kényszerintézkedést indítványozott - közölte a 24.hu.

A bíró azt állapította meg, hogy

a fellebbezés nem alapos. 

Enyhébb kényszerintézkedés alkalmazására a másodfokú bíróság sem látott lehetőséget. Indokolásában hangsúlyozta, hogy a jogkövetésen alapuló lakhelyelhagyási tilalom alkalmazása fel sem merül, mert az nem alkalmas a bűnismétlés veszélyének kizárására, míg házi őrizet elrendelése még a gyanúsított mozgását nyomon követő technikai eszköz mellett sem küszöböli ki a szökés, elrejtőzés veszélyét.

A tragédia március 18-án éjjel történt. A baleset okozója fékezés nélkül rohant bele a piros lámpánál várakozó autóba. Az eddigi adatok szerint a sofőr – aki egy jobbkormányos járművet vezetett – megközelítőleg 130 kilométer/órás sebességgel ütközött neki az ekkor körülbelül 30 másodperce a lámpánál szabályosan várakozó kocsi hátuljába. A balesetben döbbenetesen összetörtek a járművek.

Óbuda polgármestere, Bús Balázs a balesettel kapcsolatban kezdeményezi a Véda telepítését a Szentendrei útra.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 15:12
×
×
×
×