eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Jobb vigyázni vele: vacak terméket hozott és fenyegetőzött

Főként idősektől csalt ki pénzt egy férfi úgy, hogy felhígított mosószert jó minőségű koncentrátumként szállított házhoz.

Azokat kereste fel, akiket a kollégái előzőleg felhívtak telefonon. Kipróbálásra, illetve korábbi, nagy értékű vásárlásért ajándékként ajánlották fel az újfajtának mondott terméket. Egy tisztítószereket gyártó cég képviselőjeként mutatkoztak be és a koncentrátumért nem, csak a szállításért kértek pénzt.

A 39 éves B. László a nyomozás adatai szerint 2014 és 2016 között 13 megyében 403, főként idős embert károsított meg. Voltak, akik nem akarták tőle átvenni a terméket és a szállítás díját sem akarták kifizetni. Őket a gyanúsított szidalmazta, fenyegette. Azt mondta, hogy az összeget, vagy annak kétszeresét letiltatja a nyugdíjukból. A megkeresett idősek többsége ennek hatására fizetett. Közülük többen elmondták, hogy olyan rossz minőségű volt a mosószerként beállított folyadék, hogy kidobták. A büntetőeljárás során kirendelt szakértő megállapította, hogy a szer hatóanyag tartalma alacsony, nem lehetett volna kereskedelmi fogalomba hozni - írta a police.hu.

A budapesti férfit 2016. július 6-án fogták el a Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság rendőrei Budapesten. Őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatását, amit az ügyészség indítványára a bíróság elrendelt. A Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság csalás bűntett miatt javasol vádemelést ellene, a lezárt nyomozás iratait a rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya 2017. április 3-án továbbította a Battonyai Járási Ügyészségre.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×