eur:
392.75
usd:
366.12
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin

Dühből gyújtotta fel a saját házát

A Fővárosi Főügyészség a 68 éves férfi ellen vádat emelt, és a kényszergyógykezelésének elrendelését is indítványozta.

A vádirat lényege szerint, miután a vádlott és felesége közötti viszony megromlott, a nő tulajdonjog megállapítása iránti pert indított a férjjel szemben. A bíróság ennek során megállapította, hogy házassági vagyonközösség címén, az ügyben szereplő XXII. kerületi ingatlan - ami egy ikerház egyik fele - vonatkozásában is a feleséget illeti meg a tulajdoni hányad fele része.

PET-palackok, töltények, benzin

A vádlott a bíróság döntésével nem értett egyet, azon felháborodott, és a vád szerint elhatározta, hogy azért, hogy az ingatlan ne lehessen a feleségéé, ezért inkább azt elpusztítja.

Terve megvalósítása céljából az elkövetést megelőző napokban a lakás pincéjében, a földszinten és az emeleten gázpalackokat helyezett el, majd e szintek és a tetőtér padlóját is gyúlékony és gyorsan égő anyagokkal - különböző ruhaneműkkel, papírokkal - terítette be. A helyiségekben ezután benzint locsolt szét, több helyen PET-palackokat helyezett el, a pincében pedig több mint 300, engedély nélkül tartott céllövő töltényt szórt szét.

Átterjedt a tűz a szomszédba

Ilyen előkészületek után, a vádlott 2016. április 24-én a hajnali órákban a földszinti nappaliban az egyik benzinnel átitatott tárgyat gyufával meggyújtotta. Az így keletkezett tűz következtében több gázpalack felrobbant, az egyik által okozott lökéshullám a vádlottat az udvarra repítette, aminek következtében könnyebb sérüléseket szenvedett.

A tűz ezután gyorsan továbbterjedt a többi helyiségre, majd az emeleti, és tetőtéri részre is, onnan pedig a ikerház másik lakásának tetőtéri helyiségeire. Ez utóbbi lakásban egy háromfős család lakott, ők a gázpalackok robbanásának zajára felébredtek, majd miután észlelték a tüzet, sikerült időben kimenekülniük a házból.

A pincében elhelyezett lőszerek végül nem robbantak fel.

A tűz következtében összesen mintegy 85.000.000 forint kár keletkezett.

A Fővárosi Főügyészség a férfit különös nagy kárt okozó közveszélyokozás bűntettével és lőszerrel visszaélés bűntettével vádolja. A jelenleg ideiglenes kényszergyógykezelés alatt álló vádlottal szemben a főügyészség kényszergyógykezelés elrendelését indítványozta a vádiratban.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×