INFORÁDIÓ 
2020. szeptember 30. szerda
Jeromos

buszbaleset

verona

alvászavar

Veronai buszbaleset: súlyos alvászavara volt a sofőrnek

Veronai buszbaleset: súlyos alvászavara volt a sofőrnek

InfoRádió

Alvászavarokkal kezelték annak a magyar diákokat szállító busznak a sofőrjét, amely január végén, Verona közelében a szalagkorlátnak csapódott, és teljesen kiégett.

A Velvet információja szerint két hete Czakó Tibor, a busz bérbe adó Pizolit Kft. ügyvezetője közölte az áldozatok hozzátartozóival és az őket képviselő ügyvédekkel, hogy

az egyik sofőrt egy éve még alvászavarokkal kezelték.

Éppen azt, amelyik a tragédia estéjén a buszt vezette - ő túlélte a balesetet, jelenleg is a Honvédkórházban kezelik.

Czakó a Velvetnek is elismerte, hogy alkalmazottját 2016 januárjától márciusig azért vették le a buszokról, hogy kivizsgálják, mi okozza alvásproblémáit. De mivel

szakorvosi és üzemorvosi papírt is bemutatott arról, hogy gyógyult,

áprilistól újra engedték vezetni.

Az ügyvezető arról nem tud, hogy a férfinak szigorú időközönként újabb vizsgálatokon kellett volna részt vennie, arra viszont volt példa, hogy a sofőr azért nem vállalt hosszabb utat, mert kontrollra kellett mennie, és egy speciális készüléket is használnia kellett. Arra, hogy a férfi alvás közben nehezebben vette a levegőt, vagy olykor egyáltalán nem jutott oxigénhez, kollégái hívták fel Czakó figyelmét, aki ezért állítása szerint azonnal orvoshoz küldte a sofőrt.

A buszsofőr súlyos koponyasérülést szenvedett, de túlélte a balesetet, állapota lassan javul, már elkezdett alapszinten kommunikálni.

A veronai buszbalesetben eddig 17-en vesztették életüket, köztük 11 fiatalkorú. Egy ember életveszélyesen, ketten nagyon súlyosan, tízen súlyosan, tizenhárman könnyebben sérültek meg, tizenketten sérülések nélkül élték túl a balesetet. A buszon többségében a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium tanulói, továbbá volt diákok, tanárok, és egyikük családja utazott.

Itt minden korábbi, a buszbalesetről megjelent hírünket megtalálja.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018