eur:
387.02
usd:
356.53
bux:
68854.65
2024. május 17. péntek Paszkál

Embercsempészeket fogtak az Oktogonnál

A letenyei határátkelőn feltartóztattak négy afgán állampolgárt, akik egy budapesti férfi kocsijában utaztak, majd a zalai rendőrök Budapesten, az Oktogonnál fogták el a megbízást adó két embercsempészt - közölte a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság pénteken a honlapján.

Egy 41 éves budapesti férfi csütörtök hajnalban négy afgán utasával akart Olaszországba utazni, de a letenyei magyar-horvát határátkelőn feltartóztatták őket a rendőrök. A négy külföldinek nem voltak érvényes úti okmányai, csak humanitárius tartózkodási engedélyt tudtak átadni, amely kizárólag Hajdú-Bihar megye területén való tartózkodásra jogosította fel őket.

A zalai rendőrök ennek nyomán Budapesten, az Oktogonnál fogták el a két megbízót, egy 22 éves budapesti és egy 21 éves afgán férfit.

Mint kiderült, a budapesti gyanúsított tudta, hogy azoknak az embereknek, akiknek a szállítását elvállalta, nincsenek irataik, ezt azonban a sofőrnek nem mondta el. A férfi a gépkocsivezetőket egy internetes hirdetési oldalon választotta ki, és már nem ez volt az első alkalom, hogy külföldiek szállítását elvállalta.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság embercsempészés miatt indított eljárást a budapesti és az afgán férfi ellen, akiket őrizetbe vettek és kezdeményezik az előzetes letartóztatásukat. A külföldieket a rendőrök visszairányították a debreceni befogadóállomásra.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József: százszázalékos biztonság minden intézkedés ellenére sincs

Kis-Benedek József: százszázalékos biztonság minden intézkedés ellenére sincs

A Robert Fico elleni merényletnek hatása lehet az európai parlamenti választási kampányra is, ám a politikusokat a választások előtt nehéz lesz meggyőzni arról, hogy távolságot tartsanak az emberektől – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora.

Hankó Balázs az Arénában: roppant veszélyes az új uniós felsőoktatási javaslat

Az Európai Bizottság továbbra sem válaszol a magyar kormány novemberi levélére – mondta a június végén lejáró Erasmus-megállapodás jövője kapcsán Hankó Balázs az InfoRádió Aréna című műsorában. A Kulturális és Innovációs Minisztérium felsőoktatásért, innovációért, szakképzésért és felnőttképzésért felelős államtitkára beszélt a Pannónia Ösztöndíjprogramról, a felsőoktatási bérek rendezéséről és a felvételizők számának alakulásáról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×