eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Jogosulatlanul vett fel több mint 180 millió forintot munkahelyteremtésre egy somogyi cég

Jogosulatlanul vett fel több mint 180 millió forint munkahely-teremtési támogatást egy somogyi vállalkozás. Az ügyészség négy ember ellen emelt vádat különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és folytatólagosan elkövetett magánokirat-hamisítás vétsége miatt - közölte a Somogy Megyei Főügyészség hétfőn az MTI-vel.

A közlemény szerint a kft. 2012-ben 180,7 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el a Nemzetgazdasági Minisztériumtól egy mikro- kis- és középvállalkozások munkahelyteremtő beruházásainak támogatására kiírt pályázaton.

A kft. ügyvezetését ellátó vádlottak - akik mindketten előzetes letartóztatásban vannak - a Somogy Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjával megkötött szerződésben vállalták, hogy a támogatásból a kft. telephelyén fa tároló eszközt gyártó és feldolgozó gépeket vásárolnak, a beruházást követő 90 napon belül pedig felvesznek 79 dolgozót, akiket munkaviszony keretében 2015. január 16-ig folyamatosan foglalkoztatnak.

A főügyészség megállapítása szerint a vádlottaknak nem állt szándékukban a pályázat megvalósítása, céljuk a támogatási összeg jogosulatlan megszerzése volt.

A cég két ügyvezetője ismeretlen helyen tartózkodó két társukkal valótlan tartalmú árajánlatot, megrendelő lapot, adásvételi szerződést és számlákat készítettek és nyújtottak be a munkaügyi központhoz. A valótlan okiratok azt a látszatot keltették, hogy a kft. a pályázatban szereplő gépeket megvásárolta, vételárát kiegyenlítette.

A Somogy Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja a számlák alapján az elnyert támogatást átutalta a kft. számlájára, melyről az egyik ügyvezető a teljes összeget a saját bankszámlájára utalta át - tájékoztatott a főügyészség.

Címlapról ajánljuk
Bizonytalan jövő: veszélybe kerülhetnek a tokaji és a villányi szőlőültetvények is

Bizonytalan jövő: veszélybe kerülhetnek a tokaji és a villányi szőlőültetvények is

Sokkal több a megműveletlen hazai szőlőterület, mint a korábbi években. A probléma mára a nagy hagyományokkal és presztízzsel rendelkező borvidékeket is elérte. Az Agrárszektor főszerkesztője azt mondta az InfoRádióban, hogy folyamatosan romlik a munkaerő minősége is, miközben egyre több gazdaság veszteséges, így valószínűleg nehéz évek várnak a magyar borágazatra.

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Évtizedes trendet fordított meg a koronavírus-válság

Évtizedes trendet fordított meg a koronavírus-válság

A Covid okozta demográfiai hatások világszerte a felnőttkori halálozás növekedését és a várható élettartam csökkenését váltották ki – állapította meg a neves brit orvosi folyóiratban, a Lancetben pár hete megjelent globális betegségteher-tanulmány (Global Burden of Diseases Study 2021), amely az 1950 és 2021 közötti időszak globális demográfiai változásait, beleértve a Covid-járvány 2020–2021-es időszakának hatásait elemezte.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×