eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Továbbra sem tudni, miért robbantottak tegnap egy bankfióknál

Fokozottan figyeli a rendőrség a pénzintézeteket miután tegnap a XIII. kerületben lévő egyik bankfióknál robbantás történt. A Magyar Bankszövetség főtitkára szerint továbbra sem lehet tudni, hogy miért történt a robbantás, fenyegetést ugyanis nem kaptak a bankok. Kovács Levente az InfoRádióban hangsúlyozta, hogy a robbantás sem ügyféladatot, sem betétet, sem ügyfélvagyont nem érintett.

A téren lévő négy bankfiók közül az egyik teljesen kiégett, az ATM is kimozdult a helyéről, a társasházban lévő lakások ablakai is szinte mind betörtek és az épület is megrendült- árulta el a részleteket a Bankszövetség főtitkára. Kovács Levente nagyon súlyos bűncselekménynek minősítette a történteket és úgy véli, akár tömeges halálos áldozatai is lehettek volna a robbantásnak.

Az indítékot tovább sem ismerik, mert egyik a környéken képviselettel rendelkező pénzintézet sem kapott előzetesen fenyegetést. A robbantás ugyanúgy lehetett rablási kísérlet, mint vandalizmus, de akár fenyegetés is - tette hozzá a főtitkár.

A tegnap hajnali eset után összeültek a bankok biztonságáért felelős szakemberek és a rendőrséggel is egyeztettek. Kovács Levente közölte: a bankfiókok őrzését megerősítették, hogy többet ilyen cselekmény ne történhessen. A Magyar Bankszövetség főtitkára a fokozott védelmet azzal indokolta, hogy az "ilyen, félprofi elkövetőnek lehetnek beteges gondolatai a bűnismétlésről. A cél annak megakadályozása, hogy újabb robbantás történhessen Magyarországon." Minden bankfiókot és azok környékét is, a korábbinál jobban figyeli a rendőrség - tette hozzá Kovács Levente.

A Magyar Bankszövetség főtitkára arról is beszélt, hogy az ATM-eket kamerarendszer figyeli és a beszerelt riasztók több helyen is jelzik, ha behatolás történik. Az automatában lévő pénzt pedig általában festékpatron védi. Ez abban a pillanatban robban, amikor a szerkezet megdől, tehát ATM-ből sikeresen pénzhez jutni, bűncselekmény útján, ma már szinte lehetetlen - emelte ki az InfoRádióban a Magyar Bankszövetség főtitkára.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×