eur:
385.61
usd:
355.03
bux:
0
2024. május 21. kedd Konstantin

Nem kórházból származnak a XVIII. kerületben talált emberi testrészek

Minden bizonnyal gyilkosság áldozata lett az a férfi, akinek testrészeit hétfő délelőtt találták meg a főváros XVIII. kerületének egyik hulladékgyűjtőben - tudta meg az MTI rendőrségi forrásból kedden.

Az MTI úgy tudja, hogy a férfit vasárnap éjjel ölhették meg, és miután holttestét feldarabolták, egy szelektív hulladékgyűjtőbe rejtették el zsákba csomagolt végtagjait, amelyeket egy guberáló talált meg a kuka kiürítése előtt néhány perccel.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) az MTI információt megerősítve kedd délelőtt tudatta: emberölés gyanúja miatt indult nyomozás.

A BRFK tájékoztatása szerint az elvégzett helyszíni szemle után orvos szakértő bevonásával vizsgálják a testrészeket.

A véres, két-két emberi kéz- és lábdarabot a XVIII. kerületben, a Pósa Lajos utcában, egy szemétkupacban, zsákba csomagolva találta meg egy férfi, aki azonnal értesítette a rendőrséget.

Az MTI úgy tudja, a rendőrség ujjlenyomatok és DNS-minták alapján próbálja beazonosítani a férfit, és keresik a gyilkosság áldozatának törzsét és fejét is, ezért átkutatják a környező szeméttelepet és a kerület hulladékgyűjtőit. Az MTI rendőrségi forrásból úgy értesült, hogy a végtagokat feltehetően késsel és baltával távolították el.

Címlapról ajánljuk
Rusvai Miklós: tehén fertőzött meg embert madárinfluenza-vírussal, és ez nem jó jel

Rusvai Miklós: tehén fertőzött meg embert madárinfluenza-vírussal, és ez nem jó jel

Egy tehéntől kapta el a madárinfluenza vírusát egy tejtermelő az Amerikai Egyesült Államokban. A fertőzést idejében megállították, ezért a gazda megúszta egy szemgyulladással; még felső légúti tünetek sem alakultak ki nála. Ez az első bizonyított eset, hogy a H5N1 szarvasmarháról emberre terjedt át, emberről emberre viszont még mindig soha – mondta az InfoRádió által megkérdezett víruskutató.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×