eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Az élettárs ellentmondóan nyilatkozott a romák elleni támadássorozat büntetőperében

A másodrendű vádlott élettársa is többször ellentmondóan nyilatkozott a romák elleni támadássorozat büntetőperében a Pest megyei Bíróságon. K. Edit a közeli hozzátartozójáról megtagadta a vallomástételt, míg a másik 3 vádlottról szűkszavúan válaszolt a bíró kérdéseire.

Kiss Árpád elsőrendű vádlottról azt mondta, hogy nincsenek szélsőséges nézetei, Pető Zsolt harmadrendű vádlottról, valamint Csontos Istvánról, viszont azt állította, hogy rasszista, nézeteket vallanak, később azonban visszavonta ezt.

A grafikus végzettségű nő hamis rendszámokat készített a vádlottaknak, amelyeket a vád szerint a támadások helyszíneik megközelítésekor használtak, de állítása szerint nem tudta, hogy mire használhatták. A bíróság a múlt héten két napon át hallgatta meg az ügy koronatanúját. Az asszony alibit igazolt a vádlottaknak a tiszalöki gyilkosság estéjére.

A 6 halálos áldozatot követelő támadássorozat perében összesen 165 tanút és 30 szakértőt hallgat meg a bíróság.

Címlapról ajánljuk
Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
Hat héten át zajlik a világ leghosszabb választása: most dőlhet el másfél milliárd ember jövője

Hat héten át zajlik a világ leghosszabb választása: most dőlhet el másfél milliárd ember jövője

Indiában pénteken kezdődött meg a világ legnagyobb általános választása, amelyen közel 1 milliárd választásra jogosult adhatja le a szavazatát. A rendkívüli méretek miatt ezt a szokásosnál sokkal hosszabb időkeretben bonyolítják le, összesen hat héten keresztül zajlik a voksolás, eredményekre csak júniusban lehet majd számítani. A döntés nem könnyű, ugyanis számos olyan tényező van, amely befolyásolhatja a választók döntését. Elemzésünkben összeszedjük, hogy mi motiválhatja most az indiai szavazókat.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×