eur:
392.58
usd:
365.92
bux:
66778.48
2024. április 25. csütörtök Márk

A magyar külképviseletek még nem tudnak Farkas Péter elfogásáról

Sem Magyarország barcelonai főkonzulátusa, sem a madridi nagykövetség nem tudta megerősíteni az MTI-nek azt az értesülést, amely szerint Andorrában elfogták Farkas Péter szökésben lévő olimpiai bajnokot.

Wirth László, a madridi nagykövetség ügyvivője azt közölte az MTI-vel, hogy az andorrai hatóságok nem értesítették a külképviseletet Farkas Péter elfogásáról. Ugyanezt mondta Medveczky Iván, Magyarország barcelonai konzulja is.

Medveczky szerint az andorrai hatóságoknak kötelességük lenne értesíteni egy magyar állampolgár elfogásáról a barcelonai konzulátust. A konzul ugyanakkor felhívta a figyelmet arra, hogy amikor elfognak egy feltételezett bűnelkövetőt, az illetőnek ki kell töltenie egy kérdőívet, s ebben szerepel az a kérdés is, hogy fel kívánja-e venni a kapcsolatot országa diplomáciai képviseletével.

Ha az illető nem igényel ilyet, akkor megtörténhet, hogy a rendőrség nem értesíti a konzulátust - hívta fel a figyelmet a barcelonai konzul, aki szerint ez esetben a két ország igazságügyi szervei lépnek egymással kapcsolatba.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×