INFORÁDIÓ 

2018. március 17. szombat
Gertrúd, Patrik

A magyar külképviseletek még nem tudnak Farkas Péter elfogásáról

InfoRádió / MTI
Sem Magyarország barcelonai főkonzulátusa, sem a madridi nagykövetség nem tudta megerősíteni az MTI-nek azt az értesülést, amely szerint Andorrában elfogták Farkas Péter szökésben lévő olimpiai bajnokot.

Wirth László, a madridi nagykövetség ügyvivője azt közölte az MTI-vel, hogy az andorrai hatóságok nem értesítették a külképviseletet Farkas Péter elfogásáról. Ugyanezt mondta Medveczky Iván, Magyarország barcelonai konzulja is.

Medveczky szerint az andorrai hatóságoknak kötelességük lenne értesíteni egy magyar állampolgár elfogásáról a barcelonai konzulátust. A konzul ugyanakkor felhívta a figyelmet arra, hogy amikor elfognak egy feltételezett bűnelkövetőt, az illetőnek ki kell töltenie egy kérdőívet, s ebben szerepel az a kérdés is, hogy fel kívánja-e venni a kapcsolatot országa diplomáciai képviseletével.

Ha az illető nem igényel ilyet, akkor megtörténhet, hogy a rendőrség nem értesíti a konzulátust - hívta fel a figyelmet a barcelonai konzul, aki szerint ez esetben a két ország igazságügyi szervei lépnek egymással kapcsolatba.

A címlapról ajánljuk