INFORÁDIÓ 

2018. március 23. péntek
Emőke

Zuschlag-per - Külföldi állampolgár cégbélyegzőjét is felhasználták

InfoRádió / MTI
Egy marokkói állampolgárságú tanú szerint Magyarországon működő cégének a bélyegzőjét is felhasználták azokon a hamisított számlákon, amelyeket a Zuschlag Jánoshoz köthető civil szervezetek pályázaton nyert pénzeinek elszámolásához csatoltak be.

Erről a Bács-Kiskun Megyei Bíróságon Zuschlag János és tizenöt társa ellen folyó per keddi tárgyalási napján vallott az utazási irodát működtető tanú.

Az oktatási tevékenységről, irodai szolgáltatásról, szállásadásról és egyéb szolgáltatások teljesítéséről kiállított számlákat nem az ő felszámolás alatt álló utazási irodája adta ki - mondta a tanú, hozzátéve, kizárólag Tunéziába utaztattak, más tevékenységet nem végeztek. Kijelentette: a számlákon kiállítóként szereplő Kovács Lászlót nem ismeri, ilyen nevű munkatársa nem volt.

Fodor Endre tanácsvezető bíró kérdésére a tanú azt mondta: nem hallott a Hoppá Egyesületről, az Y Generáció Egyesületről, az Atlasz Egyesületről, valamint a Szövetség a Modern Magyarországért Egyesületről, azokat nem ismeri, a vádlottak közül sem volt senkivel kapcsolata.

A marokkói állampolgár kitért arra, hogy a számlákon forgalmi adót számoltak fel, de cége áfamentes, mert Európán kívül alapította.

A tárgyaláson az nem derült ki, hogy miképpen jutott a bélyegzőhöz Zuschlag János, vagy az, aki társai közül a nyomatot felhasználta a hamisított számlák elkészítéséhez.

A címlapról ajánljuk