eur:
395.15
usd:
371
bux:
65118.41
2024. április 19. péntek Emma

Több mint egy évig volt előzetesben, pedig ártatlan volt

Ötmillió forint kártérítést fizet a magyar állam annak a fiatalembernek, akit 2006-ban rablás miatt első fokon börtönbüntetésre ítéltek, majd a másodfokú bíróság utasítására elrendelt új eljárás után jogerősen felmentették; a roma fiatalember 16 hónapot ült előzetes letartóztatásban.

A büntetlen előéletű, akkor még 22 éves Setét Ernőt azt követően vonták eljárás alá, hogy az akkori gyanú szerint Adu Lászlóval 2005. augusztus 6-án hajnali három és négy óra között a budapesti Keleti pályaudvar aluljárójában bántalmaztak több hajléktalant, majd Setét Ernő letépte egyikük aranyláncát és elvette óráját.

Az ügyészség a két vádlott bűnösségét a három sértett tanúvallomásával és a felismertetési jegyzőkönyvekkel bizonyította. A rendőrség szeptember 17-én állította elő Setét Ernőt, akit egy járőr felismerni vélt a körözés alapján.

Setét Ernő a bíróságon azzal védekezett, hogy előző este a szabolcsi Demecser községben lépett fel egy fesztiválon, és a műsor este 11-ig tartott, így a bűncselekmény időpontjában nem is tartózkodhatott a fővárosban. Ezt több tucatnyi szemtanúval, egy benzinkutassal, és a mobiltelefonja cellainformációival, valamint az autóban vele együtt utazókkal is alátámasztotta, de a hatóság nem vette figyelembe.

Az első fokon eljáró Pesti Központi Kerületi Bíróság 2006 augusztusában négy év börtönbüntetésre ítélte Setét Ernőt, és társát. A másodfokú bíróság később az elsőfokú bíróságot új eljárásra kötelezte. Az új eljárásban végül Setét Ernőt és Adu Lászlót a rablás vádja alól jogerősen felmentették.

Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!
választás 2024

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×