eur:
392.67
usd:
367.17
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Olcsón kínált thaiföldi utakkal csaptak be százötven embert

Repülőjeggyel, szállással, reggelit tartalmazó ellátással és fakultatív programokkal együtt százezer forintért kínált thaiföldi utakkal csaptak be mintegy százötven embert - közölte Butter Csaba, a BRFK Gazdaságvédelmi Főosztályának munkatársa.

A tettesek e-mailben kínálták az üdülést, a befizetésekről visszaigazolást is küldtek, de csak az első turnust utaztatták el. Az ügyre úgy derült fény, hogy múlt pénteken egyszerre többen is feljelentést tettek a rendőrségen az elmaradt utazások miatt.

A sértettek elmondták: június-júliusban kedvező thaiföldi utazási ajánlatokról kaptak elektronikus levelet. Ebben szerepelt egy telefonszám is, amelyet felhívva megerősítették nekik a kedvező ajánlat tényét. Azt mondták nekik, hogy a thai kormány turisztikai alapja támogatja az utazást, azért ilyen olcsó.

Butter Csaba elmondta: az első körben jelentkezőket ki is utaztatták, ők különböző programokon vettek részt, majd amikor hazatértek, a szervezők arra kérték őket, hogy meséljék el barátaiknak, családtagjaiknak, ismerőseiknek ezt a kedvező lehetőséget. Az utasok így is tettek, ennek következményeként mintegy százötvenen be is fizették az üdülés árát, de közülük már senki sem tudott elutazni - volt, akinek a nászútja veszett így oda. A nyomozók szerint a sértettek köre még jelentősen bővülhet.

A rendőrség soron kívül kezdte meg az ügy felderítését. Kiderült,hogy a sértettek telefonon egy 41 éves férfit, R. Lászlót keresték meg, miután megkapták a kedvező ajánlatról szóló levelet. Az utazás árát is az ő magánszámlájára fizették be.

A rendőrök még pénteken elfogták a férfit szülei budapesti lakásán. Üzletszerűen elkövetett, nagyobb kárt okozó csalás miatt indítottak eljárást ellene. A nyomozók eddigi információi szerint R. Lászlónak nem volt se képzettsége, se engedélye arra, hogy utazásszervező legyen, és utazási iroda sem állt mögötte. Butter Csaba az MTI kérdésére elmondta, hogy a férfi tagadja a bűncselekmény elkövetését.

A rendőrök kezdeményezték R. László előzetes letartóztatását, de a bíróság csak lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el.

Butter Csaba kérdésre válaszolva elmondta: a nyomozás eddig olyan vagyontárgyat nem tárt fel, amelyet zárolhattak volna.

Az ügyben egy másik - R. Lászlóval ellentétben büntetett előéletű - férfit is összefüggésbe hozott a rendőrség a bűncselekménnyel, de ő jelenleg is Thaiföldön van. Butter Csaba hozzátette, hogy Magyarországnak nincs kiadatási egyezménye Thaifölddel.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×