eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
A kolumbiai  fegyveres erők sajtóhivatala által közreadott képen kolumbiai katonák és őslakosok megmentett gyermekek körül állnak az Amazonas tartománybeli Araracuara és a Guaviare tartománybeli San José del Guaviare városa közötti dzsungelben 2023. június 9-én. A négy gyerek 40 napja tűnt el egy kisrepülőgép-szerencsétlenséget követően. A legyengült állapotban lévő kiskorúakat először San Jose del Guaviaréba szállítják a helyi kórházba.
Nyitókép: -MTI/AP/A kolumbiai fegyveres erők sajtóhivatala

Megtalálta a gyerekeket, de eltűnt a kolumbiai sztárkutya

Hetven katona keresi a kolumbiai esőerdőben a nemzeti hősként tisztelt keresőkutyát, Wilsont, amely megtalálta a május 1-jei repülőszerencsétlenséget túlélő gyerekeket, viszont ő maga eltűnt a sikeres mentőexpedícióban.

Június elején a katonai kiképzést kapott belgajuhász mancsának nyomai vezettek azokhoz a gyerekekhez, akik túlélve egy repülőgép-szerencsétlenséget, az Amazonas esőerdejében 40 napon át vártak kétségbeesve a segítségre. A négy gyermeket végül sikerült helikopterrel Bogotába szállítani, ám Wilson egyelőre nem került elő.

A hadsereg tájékoztatása szerint mintegy 70 katona keresi a sűrű dzsungelben a szeretett állatot, és parancsnokaik megfogadták, hogy addig nem hagyják el a területet, amíg a sztárkutyát meg nem lelik. A mentők, akiknek munkáját további két keresőkutya is segíti, nem tudják, hogy a kétéves Wilson életben van-e.

Luis Fernando Sena őrmester, a Wilsont kiképző kutyaiskola parancsnoka megtiszteltetésnek nevezte, hogy kutyájuknak kulcsszerepe volt a gyerekek megtalálásában, és közölte, hogy sokakkal együtt nagyon várják a jó hírt.

A kutya május 18-án levált a keresőcsoportról, de végül az ő nyomainak követésével jutottak el június 9-én a gyermekekhez. Az expedíció parancsnoka egy rádióinterjúban elmondta, hogy a gyerekek beszámolója alapján

a kutya 2-3 napig velük volt, majd távozott.

A szakértők szerint ennyi idő után - bár a fizikai megpróbáltatásokat is jól viseli - Wilsont csak az ösztönei segíthetik az életben maradásban.

A mentők két tüzelő nőstény kutyát szállítottak helikopterrel a szerencsétlenség helyszínére, abban a reményben, hogy a nőstények szaga előcsalogatja az elveszett hím kutyát. Élelmet is elhelyeztek a lezuhant repülőgép környékén, továbbá egykori kiképzőjének ruhadarabjait is kihelyezték a vadonba, ugyancsak abban a reményben, hogy azok szaga magához vonzza Wilsont.

Egyes szakértők szerint az állat már elpusztulhatott az esőerdőben, ahol egy kutya nehezen talál magának élelmet, és ahol mérgeskígyók is veszélyt jelenthetnek rá.

Címlapról ajánljuk
Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meghaladja az egymilliót a gyógyszerfüggők száma Csehországban. Legtöbbször egyszerűen beszerezhető, legális gyógyszerek, fájdalomcsillapítók, altatók, szorongásra és depresszióra alkalmazott tabletták okoznak függőséget. Az állam tud a problémáról, mégsem tesz ellene – állítja a Kábítószer-fogyasztást és Függőségeket Vizsgáló Nemzeti Központ.

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×