INFORÁDIÓ 
2020. szeptember 25. péntek
Eufrozina, Kende

andy vajna

vajna tímea

síremlék

koronavírus

Andrew G. Vajna filmproducer, a nemzeti filmszakma megújításáért felelős kormánybiztos érkezik Palácsik Tímea társaságában a 187. Anna-bálra a balatonfüredi Anna Grand Hotel kertjében 2012. július 28-án.

Andy Vajna síremlékét is befolyásolja a koronavírus

Infostart

Több száz órán át dolgoztak már rajta a szobrászok, de még mindig nem teljes az emlékmű.

A Fiumei úti sírkert Nemzeti Pantheonjában a már meglévő oroszlán mellé felállították az Andy Vajna kormánybiztos nyughelyét díszítő, három és fél méter magas oszlopot. Az emlékmű azonban még nem teljes, arra kell várni, hogy az üvegszobrászok elkészítsék az öt méter hosszú, bronz filmszalag kockáiban lévő képeket, amelyen Vajna, Stallone és Schwarzenegger látható.

Pap Lajos kőfaragó, kőszobrász a Borsnak elmondta: a bronz kiöntése rengeteg időt vett igénybe, ám Vajna Tímea türelmes, és bízik bennük, ezért nincs határidő a munka befejezésére.

„Tímea azt kérte tőlünk, hogy a minőségre és a szépségre törekedjünk,

és előre ki is fizetett mindent, mert nem tudta, mikor és pontosan mennyi időre megy ki Amerikába. Azt most még nem tudjuk megmondani, pontosan hány munkaóránk van az emlékműben, de annyit mondhatok, sok száz órát dolgoztunk azon, hogy a végeredmény valóban egyedülálló legyen” – fejtette ki a művész, aki két vázlatot kapott a filmszalag- és oroszlánmotívummal, ezekből tervezte meg a síremléket.

A befejezést a koronavírus terjedése is nehezíti, a járvány miatt a temetői munka is leállt.

„A Nemzeti Pantheon ugyan különleges pont, de mi is csak akkor dolgozhatunk a helyszínen, ha teljes üzemben működik a temető.

Körülbelül két hétre lenne szükség, hogy vége legyen a művészi munkának, de nem vagyok benne biztos, hogy akkor majd fel is tudjuk rakni a filmszalagot”

– tette hozzá.

Nyitókép: MTI/Nagy Lajos
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018