INFORÁDIÓ 
2020. május 30. szombat
Janka, Zsanett

büntetés-végrehajtás

börtön

mobiltelefon

A rab testüregében találták meg a mobiltelefonokat az egyik magyar börtönben az őrök - fotó

A rab testüregében találták meg a mobiltelefonokat az egyik magyar börtönben az őrök - fotó

Infostart

A hétvégén az egyik hazai börtönbe látogatott egy elítélt rokona, aki beszélő alkalmával az őrök figyelmét kijátszva szerettének három mobilt adott át.

A fogvatartott ellenőrzését követően egyik testüregéből kerültek elő a kisméretű telefonok, amelyek már alig tartalmaznak fémet, ezért sokkal nehezebb azoknak a kiszűrése.

Látogatófogadás alkalmával egyébként a fogvatartottak előtte és utána is ellenőrzésen esnek át, ebben az esetben is a második ellenőrzés során találták meg az őrök a mobilokat. Ebből az esetből is látszik, hogy a hozzátartozók és a fogvatartottak is mindent megpróbálnak, hogy illegális tárgyak kerülhessenek be a börtönökbe. A bv. dolgozók mindent megtesznek annak érdekében, hogy ne jusson be semmi tiltott dolog, a folyamatos ellenőrzéseknek köszönhetően valóban sokkal hatékonyabban tudja a büntetés-végrehajtási szervezet kiszűrni ezeket a tárgyakat.

Ha tiltott tárgyat találnak a bv. intézetben, minden esetben alaposan megvizsgálják az eset körülményeit.

A fogvatartottat fegyelmi, indokolt esetben büntetőeljárás formájában vonják felelősségre, de a rá vonatkozó biztonsági szabályok szigorítására, valamint a kapcsolattartás részleges korlátozására is sor kerülhet.

Minden esetben megvizsgálják a hozzátartozók felelősségét is, amennyiben bebizonyosodik a szándékos magatartás, úgy a bv. intézetek parancsnokai minden esetben megteszik a szükséges jogi és szakmai lépéseket is a fogva tartás biztonsága érdekében - közölte a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága.

Nyitókép: Forrás: BVOP
A címlapról ajánljuk

Lángokban áll Minneapolis

Minneapolisban tovább folytatódtak a tüntetések és az erőszakos megmozdulások, a tüntetők felgyújtottak...
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018