eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Nyitókép: Gyenesdiás.hu

Újabb információk a tragikus balatoni balesetről: több áldozata van a villámcsapásnak

Három sérültet a keszthelyi, egyet a szombathelyi kórházba vittek péntek délután, miután a gyenesdiási strandon belecsapott a villám egy fába, amely alatt többen álltak. Az egyik sérült állapota életveszélyes. A strandot péntekre bezárták.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője arról számolt be, hogy közvetlenül a villámcsapás miatt három embert kellett ellátni, a negyedik sérült elesés, könnyebb fejsérülés miatt került végül kórházba a strandról.

A pénteken kora délután történt eset miatt három mentőautó és két helikopter érkezett a péntekre bezárt gyenesdiási strandra.

A legsúlyosabb állapotban egy középkorú nő volt, akit hosszas beavatkozással sikerült újraéleszteni, majd életveszélyes sérülései miatt mentőhelikopterrel vitték a szombathelyi kórházba.

A további sérülteket a keszthelyi kórház látja el, köztük azt a 20 év körüli nőt, aki elesésekor a fején sérült meg könnyebben.

Kvarda Attila, a Keszthelyi Kórház főigazgatója elmondta: egy középkorú férfit az intenzív osztályra, egy fiatal magyar és egy német nőt a sürgősségi osztályra vittek.

A Keszthelyen kezelt sérültek közül az intenzívre került férfi állapota kielégítő.

A testén áthaladó villám látható nyomokat hagyott, de az első labor- és CT-vizsgálatok alapján belső elváltozásokat nem találtak.

A sérültet mesterséges altatásban tartják.

A sürgősségi osztályra került mindkét nő állapota kielégítő. Egyiküknél már elvégezték a vizsgálatokat, de a villámcsapás okozta külsérelmi nyomokon kívül belső sérüléseket nem találtak. A másik nőnél további vizsgálatokra van még szükség, de a laboreredmények nála is kielégítőek - jelezte a főigazgató.

Válasszuk a biztonságot!

Az esettel kapcsolatos tudnivalók részleteszése után az InfoRádiónak a közelben, Szigligeten nyaraló Győrfi Pál elmondta: mielőtt lecsapott volna a vihar, nekik is csak pár percük volt eldönteni, hogy a strandon maradnak-e, vagy biztonságos helyre mennek - az utóbbit választották. A szóvivő hozzátette: az időjáráselőrejelző oldalak nem tudják ilyen gyorsan megjósolni az időjárás változásait, érdemes hinni a helyieknek.

Arról is beszélt, hogy vihar esetén a legrosszabb a nyílt vízen maradni, és nem jó fa alá állni, főleg olyan alá nem, amely kiemelkedik a környezetéből. Hozzátette: hogy a mostani esetben mi történt, azt a későbbi vizsgálat fogja kideríteni.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×