eur:
394.24
usd:
369.86
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Újabb fejlemények a balatoni villámcsapás áldozatainak állapotáról

Továbbra is a Keszthelyi Kórház intenzív osztályán kezelik a gyenesdiási strandon pénteken villámcsapás miatt megsérült férfit. Egy könnyebben megsérült nő már hazamehetett, egy harmadik páciens pedig várhatóan szintén hamarosan elhagyhatja a kórházat. A legsúlyosabb, Szombathelyre szállított sérült állapotáról egyelőre nincs információ.

Kvarda Attila, a Keszthelyi Kórház főigazgatója elmondta: az életveszélyes állapotban kórházba került középkorú férfit továbbra is intenzív osztályon ápolják, állapota kielégítő.

Egy fiatal német nő - akit könnyebb fejsérülésekkel szállítottak be - szombat reggel elhagyhatta a kórházat. Szintén kielégítő az állapota a Keszthelyen ápolt harmadik sérültnek, egy fiatal nőnek, akit várhatóan szombaton ugyancsak hazaengednek, ha a még hátralévő vizsgálatok eredményei nála is negatívak lesznek - jelezte az intézmény főigazgatója.

Péntek délután négy embert (három nőt és egy férfit) vittek a mentők kórházba - a legsúlyosabb állapotút Szombathelyre -, miután a gyenesdiási strandon villám csapott egy fába és az alatta álló emberekbe. A villám közvetlenül három embert sújtott - közülük két sérültet a helyszínen újra kellett éleszteni -, a negyedik pedig egy elesés során szerzett könnyebb fejsérüléseket.

A villámcsapásban életveszélyesen megsérült legsúlyosabb állapotú beteget, egy középkorú nőt a szombathelyi kórházba vitték mentőhelikopterrel. Állapotáról az intézmény hétfőre ígért tájékoztatást.

Címlapról ajánljuk
Hamarosan újra kinyithat a történelmi budai gyógyfürdő

Hamarosan újra kinyithat a történelmi budai gyógyfürdő

A török hódoltság idején épült Király gyógyfürdőt a világjárvány idején zártak be, felújítását Őrsi Gergely kezdeményezte. A II. kerület polgármestere az InfoRádióban elmondta: reméli, hogy a többszereplős összefogás eredményeként sikerül olyan konstrukciót kidolgozni és hozzá forrást találni, amely révén a fürdő rekonstrukciója megvalósulhat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×