eur:
389
usd:
362.16
bux:
68882.55
2024. május 8. szerda Mihály

Országszerte viharos szélre és sok esőre figyelmeztetnek

A viharos szél és a tartós esőzés miatt országszerte figyelmeztetéseket adott ki a meteorológiai szolgálat szombatra.

Az Országos Meteorológiai Szolgálatnak veszélyjelzése szerint a viharos szél miatt - Nógrád és Komárom-Esztergom megye kivételével - az egész országra, így a fővárosra is kiadták az elsőfokú figyelmeztetést.

Az északi, északkeleti szelet több helyen viharos lökések kísérik. Eleinte az Alföldön, illetve reggel, délelőtt a Dunántúlon óránként 70-80 kilométeres széllökésekre is számítani lehet. A nap második felében veszít erejéből a szél, legtovább nyugaton lehet viharos a légmozgás.

Emellett az egész napos tartós eső veszélye miatt a legmagasabb, harmadfokú figyelmeztetés van érvényben Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. Másodfokú a figyelmeztetés Budapesten és Pest, továbbá Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Fejér, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Tolna, Veszprém és Zala megyében. Szintén a sok eső veszélye miatt Győr-Moson-Sopron és Vas megyében elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

A meteorológiai szolgálat azt írta: továbbra is több hullámban várható intenzív csapadék. Az eső, zápor mellett helyenként zivatar is valószínű. Késő délutántól, estétől kiemelten az északkeleti országrészben lehet jelentős csapadék. Az országban estig sok helyen hullhat további 20-40, egyes helyeken akár 50 millimétert meghaladó csapadék.

Címlapról ajánljuk

Salát Gergely: Hszi Csin-ping látogatása Magyarország Kína melletti markáns kiállását is jutalmazza

A kínaiak a fő világpolitikai stratégiája most a saját mozgástér bővítése, és a jövőben a többpólusú világrend kialakítása – mondta Salát Gergely, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt a kínai elnök látogatásának jelentőségéről, a pekingi diplomácia módszereiről, a küldöttség összetételéről és az orosz–kínai viszonyról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
Megmaradt az ötnapos tőzsdei győzelmi sorozat a tengerentúlon

Megmaradt az ötnapos tőzsdei győzelmi sorozat a tengerentúlon

Gazdasági adatok tekintetében ma Németországból érkeztek fontos számok az ipar kilátásaival kapcsolatban, ezen kívül megjött az európai kiskereskedelmi adat is, illetve a hazai kiskereskedelmi számok is. Tegnap kimondottan jó hangulatban zajlott a kereskedés a tőzsdéken, nagyot tudott a hazai piacon ralizni az OTP. A magyar tőzsdén a Richter volt a legjobban teljesítő nagypapír, emellett pedig kitartott a tegnapi széleskörű optimizmus a piacokon, a vezető európai részvényindexek ezúttal is határozott pluszban álltak meg, míg Amerikában óvatos emelkedést láthattunk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×