eur:
393.09
usd:
366.48
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin

Óriási dugó várható az M7-esen!

Az előzetes információk szerint hétvégre szinte valamennyi balatoni szállást lefoglalták, emellett a napokban zajlik a Balaton Sound is, amely még a szokásosnál is nagyobb forgalmat generál majd az eddigi tapasztalatok alapján.

Nyáron lényegesen nagyobb az M7-es autópálya forgalma, mint az év többi részében. Ilyenkor, ha baleset vagy bármilyen egyéb rendkívüli esemény történik, akkor az akár hosszabb ideig torlódást okoz. Ha nincs rendkívüli esemény, akkor a telített autópályán a sebesség 80-90 kilométer/órára csökkenhet le, ami a Balatonhoz való lejutáshoz 15-20 perc többletidőt igényel.

 A Magyar Közút nem javasolja, hogy Budapestről a Balatonra pénteken 14 és 20 óra között induljanak el, szombaton 8 és 13 óra között pedig szintén nem érdemes útra kelni. A nagyobb probléma a visszautazáskor tapasztalható, hiszen a Balatonra Budapest irányából pénteken és szombaton megosztva érkeznek a nyaralók, akik vasárnap késő délután szinte egyszerre indulnak vissza.

A vasárnapi hazaindulás forgalmi szempontból optimális időpontja nehezen határozható meg, de a 12-14 óra előtti indulás a legjobb, ugyanis a tapasztalat az, hogy a legtöbben 17-18 óra körül kelnek útra, de sokszor még 22 órakor is erős a járműmozgás.

Fontos kiemelni, hogy az M7-es autópálya Székesfehérvártól Budapestig három sávos, de a külső sávot alig-alig használják az autósok, pedig ezzel csökkenteni lehetne a nagyobb torlódásokat. Párhuzamos közlekedésre alkalmas úttesten jobbra tartási kötelezettség van.

Kérik, hogy a sűrű forgalomban az autósok kiemelten figyeljenek a követési távolságokra, hogy ne alakulhassanak ki ráfutásos balesetek, még tovább növelve a menetidőt az M7-es autópályán a Balaton vagy Budapest irányába.

Azt is javasolják, hogy kerüljék a csúcsidőszakokat, ha pedig erre nincsen lehetőség, akkor számoljanak hosszabb menetidővel.

A Magyar Közút kéri a közlekedőket, hogy indulás előtt mindenképp tájékozódjanak a forgalmi helyzetről.

A friss híreket megtalálhatják a társaság www.utinform.hu weboldalán.

Címlapról ajánljuk

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×