INFORÁDIÓ 

2018. március 22. csütörtök
Beáta, Izolda

Lelőtt egy nyolcéves lányt egy tizenegy éves fiú Amerikában

InfoRádió / MTI
Õrizetbe vettek egy tizenegy éves fiút a Tenessee állambeli White Pine-ban, miután lelőtte a szomszédban lakó nyolcéves kislányt egy sörétes puskával azért, mert a lány nem akarta neki megmutatni két kölyökkutyáját - közölte G.W. McCoig, Jefferson megye seriffje helyi idő szerint hétfőn.

A seriff elmondta: a lakókocsiparkban lakó fiú megkérdezte az otthona ablaka előtt tartózkodó három kislány közül az egyiket, megmutatja-e neki a kiskutyáit. Miután a nyolcéves kislány elutasította a fiú kérését, az elővette az édesapja sörétesét, és az ablakból mellkason lőtte a kislányt. Ezután a fegyvert a lány teste mellé dobta.

A kislányt kórházba szállítása után nyilvánították halottnak - tette hozzá a seriff.

"Ez egy elkeserítő eset. Reméljük, soha többé nem fordul elő" - mondta.

A fiú ellen - akinek a személyazonosságát nem hozták nyilvánosságra - emberölés miatt emeltek vádat. Az ügyet előzetesen tárgyaló bíró elrendelte, hogy a fiatal gyilkost a White Pine-tól 68 kilométerre fekvő Knoxville város fiatalkorúak börtönében tartsák őrizetben addig, amíg október 28-án újra a bíróság elé áll. A hónap végi tárgyaláson a bíró dönthet arról is, hogy a fiú ellen mint fiatal, vagy mint felnőtt folytatják az eljárást.

A címlapról ajánljuk