eur:
385.97
usd:
354.62
bux:
68673.84
2024. május 16. csütörtök Botond, Mózes

A bíró szerint nem sok 175 ezer forint mosásért és vasalásért

A méregdrága tisztítószámla miatt békebíróhoz fordult egy milánói férfi. A bíró azonban úgy ítélte meg, az ingmosás és vasalás akár hatszáztizennégy euróba (175 ezer forintba) is kerülhet.

Tíz ing, hét poló és két farmernadrág tisztítását kérte egy milánói férfi még két évvel ezelőtt. A nyári főszezonban, augusztus közepén az akkor egyetlen nyitva tartó tisztítóhoz fordult, az egész városban nagy múltú családi vállalkozásként ismert Alberti tisztítóhoz: azonnali mosást és vasalást kért házhoz szállítással.

Az ügyfél a tisztítást lakóháza portásával rendelte meg és Albertiék a portásnak mondták meg, mennyibe fog kerülni a kért munka. Az árkalkulációra az ügyfél igent mondott, két nap elteltével azonban meggondolta magát méregdrágának találva a számlát. A tisztító ugyanis hatszáztizennégy eurót kért.

Az ügyfél a békebírósághoz fordult lopásnak nevezve a tisztító követelését és kártérítést is kért azért, mert a tisztító a kifizetetlen számla miatt nem adta vissza ingjeit, nadrágjait.

A békebíró két év elteltével hozott ítéletet megállapítva meg, hogy Albertiék nem sértették meg az ügyfél jogait. Előre értesítették a vásárlót a szolgáltatás áráról, és ezt az ügyfél elfogadta. Az olasz kereskedelmi piac szabad, mindenki olyan árat szab, amilyet akar. Természetesen a kliensnek joga van más, olcsóbb szolgáltatást keresni, de nem így történt. Az ingek és a két farmer Albertiniéknél marad - idézte a békebírói határozatot az olasz sajtó.

Címlapról ajánljuk
Vége az operációnak: mesterséges kómában tartják a szlovák miniszterelnököt

Vége az operációnak: mesterséges kómában tartják a szlovák miniszterelnököt

Robert Fico többórás műtéten esett át, miután egy merénylő többször rálőtt és életveszélyesen megsebesítette.

Angela Merkel nem kapott meghívót a CDU-kongresszusra, de a Zöldeknél beszédet is mondott

Nagy visszhangot váltott ki, hogy Angela Merkel szinte főszereplője volt egy zöldpárti politikus búcsúztatójának. A szóban forgó politikus az a Jürgen Trittin volt, aki a tizenhat évig tartó Merkel-érában tekintélyes ellenzéki képviselőként mindvégig az akkori kancellár korrekt és sokak által tisztelt ellenfele volt. Ezért talán nem is véletlen, hogy a búcsúztatóra meghívták Angela Merkelt, aki meg is lepte vendéglátót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.16. csütörtök, 18:00
Kocsis Máté
a Fidesz parlamenti frakciójának vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×