eur:
402.25
usd:
366.45
bux:
74032.43
2024. október 7. hétfő Amália

Aki nem ismeri a sztárfocistát, annak betöri az orrát

Fellebbezni kíván az angol első ligás labdarúgó, akit szexuális támadásért és testi sértésért 18 hónap börtönre ítéltek és akit klubja azonnal elbocsátott. Marlon King azt állítja, hogy összekeverték valakivel.

Nemhogy bocsánatot kérni nem hajlandó, hanem ártatlannak mondja magát Marlon King, a Wigan csatára, akit azért ítéltek el, mert egy londoni éjszakai klubban leütött egy nőt. Kingnek másfél évet kell rács mögött töltenie, a Wigan Athletic futballklub pedig az ítélethirdetés után egy órával közölte: felmond neki.

"Nálunk nincs helye olyan játékosoknak, akiket börtönbe küldenek" - mondta Dave Wheelan, a klub elnöke, aki azt is értésre adta: King ne is számítson rá, hogy valaha is visszatérhet a csapatba.

A focista azonban fellebbezni kíván és lesújtotta, hogy elítélték - mondta el az ügynöke. Tony Finnegan bírálta az angol labdarúgó szövetséget is, amiért "nem támogatta" a játékost.

King tavaly a londoni Soho egyik mulatóhelyén ünnepelte aznapi meccset eldöntő gólját, de a bíróságon elhangzottak szerint sajátos módját választotta a mulatozásnak. Több nővel is meg akart ismerkedni - hangzott el a tárgyaláson - de sorban kapta a visszautasításokat. Végül elszakadt nála a cérna, feltört belőle az indulat, és a "padlóra küldött" egy diáklányt.

King váltig azt állította, hogy összekeverték valakivel, és "senkihez nem nyúlt azon az estén", de tanúk sora, köztük egy futballedző is azt vallotta, hogy ő volt a támadó. Egy biztonsági kamera felvételein pedig az volt látható, hogy ölelget egy nőt, aki azonban nem viszonozza a közeledését.

Az évi egymillió fontot kereső csatár 2002-ben öt hónapos elzárást kapott, mert egy lopott BMW-vel állították meg, korábban pedig többször megfordult bíróságon, többek között nők elleni erőszak vádjával.

A brit média kerüli, hogy részletezze, miért is volt szexuális jellegű a támadás, de egyes cikkekben az áll, hogy King megfogdosta az áldozatát, majd amikor az visszautasította, barátnői nyakát kezdte el simogatni.

A tanúk szerint a háromgyerekes apa azt kiabálta: "Nem ismersz meg? Milliomos vagyok!" - amikor azonban azzal utasították el, hogy nem érdeklik őket a milliói, úgy megütötte a húsz éves nőt, hogy annak betört az orra.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Falus András az orvosi Nobelről: a díjazott felfedezés Karikó Katalin területét is továbbviheti

Falus András az orvosi Nobelről: a díjazott felfedezés Karikó Katalin területét is továbbviheti

Két amerikai kutató – Victor Ambros fejlődésbiológus és Gary Ruvkun molekuláris biológus – kapta a mikro-RNS felfedezéséért és a génszabályozásban betöltött szerepének feltárásáért az idei orvosi-élettani Nobel-díjat. Munkájuk lényegéről Falus András Széchenyi-díjas immunológus professzort, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagját kérdeztük.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.08. kedd, 18:00
N. Rózsa Erzsébet
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Világgazdasági Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×