eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Hunvald kijátszotta az ügyészséget

Hunvald György polgármesteri fizetését nem arra a bankszámlára utalták, amelyet egyéb vagyontárgyak mellett a Központi Nyomozó Főügyészség az elmúlt héten vett zár alá - közölte Sebes Péter, Hunvald György ügyvédje.

Mint mondta: a zárolt számlára a VII. kerületi polgármester egyéb tisztségei, felügyelőbizottsági tagsága utáni fizetése érkezett, polgármesteri fizetését "másképpen" kapta. Arra a kérdésre, hogy hogyan, ügyvédje úgy válaszolt, hogy az információ nem publikus.

A Népszava múlt héten írt arról, hogy a nyomozati bíró a Hunvald Györgyhöz köthető vagyon zár alá vételéről döntött, s az értesülést Fazekas Géza, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője megerősítette. Közölte továbbá: a döntés nem jogerős, ellene a jelenleg is előzetes letartóztatásban lévő polgármester védője fellebbezett.

Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője és Vattamány Zsolt, a párt VII. kerületi frakcióvezetője kedden egy sajtótájékoztatón azt mondták: törvényjavaslatot nyújt be a Fidesz annak érdekében, hogy börtönben ülő polgármesterek ne kaphassanak fizetést közpénzből.

Bán Imre, a VII. kerületi MSZP frakcióvezetője erre reagálva közölte, a VII. kerületi önkormányzat képviselő-testületének nincs hatásköre arra, hogy megvonja a polgármester fizetését. Bán Imre szerint erre a Fidesz jogászai is rájöttek, ezért kezdeményez törvénymódosítást a párt.

A Fidesz vasárnap közölte, hogy Hunvald György VII. kerületi szocialista polgármester számára február 10. óta - amióta nem jár be a munkahelyére - az önkormányzat havi 742.560 forint juttatást adott, vagyis a politikus az előzetes letartóztatása óta eltelt időszakban összesen 5.940.480 forintot keresett.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×