eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Öngyilkos akart lenni a gyerekeit magára hagyó férfi

Öngyilkosságot kísérelt meg rendőrségi cellájában az a német féri, aki partnerével egy olaszországi étteremben hagyta a nő három kisgyermekét, majd eltűnt.

A 24 éves Sascha Schmidt szombaton megpróbálta övével felakasztani magát cellájában, állapota válságos - közölte az olasz rendőrség.

A férfit csütörtökön vették őrizetbe azután, hogy a párt sértetlenül megtaláltak 10 kilométerre az északnyugat-olaszországi Aostától, ahol múlt vasárnap este hagyták a gyerekeket az egyik vendéglőben. A férfi és a nő azzal magyarázta tettét a rendőröknek, hogy kifogytak a pénzből, nem tudták ellátni a gyerekeket.

A 26 éves nőt szabadon engedték, a férfiről azonban kiderült, hogy szökésben lévő rab, aki április elején nem tért vissza a börtönbe a kétnapos eltávozást követően. Mint a rendőrség illetékese közölte, azért hagyták meg nála az övet, mert az orvosi vizsgálatokon úgy ítélték meg, nem fenyeget öngyilkosság veszélye.

A három gyermeket - egy 10 hónapost, egy négy- és ötévest - már visszavitték Németországba, ahol az anyai nagyszülők vették őket gondozásba.

Sascha Schmidt kiadatási meghallgatását szombaton tartották volna, ám az öngyilkossági kísérlet miatt elhalasztották.

Címlapról ajánljuk

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×