eur:
389.18
usd:
362.28
bux:
68753.09
2024. május 8. szerda Mihály

Hazudott a rendőröknek a gyilkos fiú édesanyja

Négyszer is hazudott a liverpooli gyilkos fiú édesanyja a rendőrségnek - ezt ő maga ismerte be a bíróságon. Az asszonyra az igazságszolgáltatás akadályozása miatt börtönbüntetés várhat.

Janette Mercer, Rhys Jones gyilkosának, Sean Mercernek az édesanyja beismerte, hogy félrevezette az iskolásfiú meggyilkolása ügyében nyomozó rendőrséget. A 49 éves asszony korábban tagadta, hogy hazudott volna a hatóságoknak arról, mit tud a fia biciklijéről, és állította, hogy kész ezt eskü alatt is megerősíteni a bíróság előtt.

A 12 éves Rhys Jonest 2007 augusztus 22-én lőtte le Liverpoolban az akkor 18 éves Sean Mercer. Rhys a The Fir Tree Boys focicsapatában játszott, és éppen edzésről tartott hazafelé. Egyszer csak feltűnt egy biciklis, aki közel érve hozzájuk, három lövéssel megölte a fiút.

Most a tárgyaláson Janette Mercer bűnösnek vallotta magát, és akár börtönbe is kerülhet. Az asszony négy ponton vezette félre a rendőrséget - mindegyik esetben a biciklivel kapcsolatban.

A gyilkosnak ugyanis volt egy mountain bike-ja, amelyet azelőtt loptak el, hogy megölte volna Rhys Jonest. Ezt azonban a biztosítótársaság pótolta, azaz a fiú kapott egy új bringát. Ezzel az ezüst Specialized Hardrockkal kerekezett el a tett színhelyéről.

Mercer beleegyezett, hogy fiával együtt megjelenjen a rendőrségen kihallgatásra, három nappal a gyilkosság után. Itt a fiú azt mondta, egy fekete és krémszínű kerékpárja volt, az asszony viszont nem vallotta be, hogy Seant is bevonták a 2007 márciusában ellopott bicikli pótlásával kapcsolatban a biztosítóval folytatott tárgyalásokba.

Továbbá egy, 2007 szeptemberében kiadott közleményben azt állította, hogy fiának csak egy biciklije volt, és nem tudja, az meddig volt meg. A bíróságnak az asszony bevallotta, hogy félre akarta vezetni a nyomozókat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×