eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Ezrek használják a horvát imaoldalt

Egyre több horvát hívő imádkozik az interneten keresztül, amióta egy eszéki pap a jezsuiták honlapján Megszentelt tér címmel menüpontot indított. Az oldalon számos nyelven - így magyarul is - talál imát az érdeklődő.

A Slobodna Dalmacija című horvát napilap írása szerint Miroslav Cadek plébános 1999-ben külföldi útján ismerkedett meg az Ír Jezsuita Szövetség honlapjával, amelyet 2005-ös hazatérése után mintául használt. Meggyőződése, hogy az az egyháznak is ki kell használnia az internet adta lehetőségeket.

A jezsuita portál egyik menüpontja, a Prostor Duha (Megszentelt tér) 21 nyelven, közte magyarul is kínál imádságot, s lehetőséget a napi 10 perces lelkigyakorlatra a nap 24 órájában.

Az egyik februári imában például azt kérheti a hívő az Úrtól, hogy szabaddá váljon a rasszizmus minden formájától. "Emlékeztess, Uram, hogy a Te szerető szemedben mind egyenlők vagyunk!" - olvasható magyarul is a könyörgésben.

Az online imahelyen novemberben minden nap több mint ezer ember imádkozott, a honlap népszerűsége pedig egyre nő. Mindegy, hogy az ember a munkahelyén, a számítógép előtt ül, otthon az ebédet főzi, vagy éppen aludni készül, néhány kattintással a megszentelt térbe kerül a hívő, elmélyedhet az Istennel való beszélgetésben. "Ez még könnyebb is, mint ha pappal beszélné meg az ember a bajait" - mondta Cadek plébános.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 17. 21:56
×
×
×
×