eur:
387.54
usd:
356.86
bux:
0
2024. május 17. péntek Paszkál

Több ufó jár erre, vagy egyre élénkebb az emberek fantáziája?

Csaknem háromszáz ufóészlelést regisztrált 2008-ban a brit védelmi minisztérium. Az elmúlt tíz évben egyszer sem láttak ennyi azonosítatlan repülő tárgyat a szigetország lakói.

Tavaly csaknem megduplázódott az ufómegfigyelések száma Nagy-Britanniában: 285 esetről tettek bejelentést. A beszámolókat a minap nyilvánosságra hozta nyilvánosságra a brit védelmi minisztérium.

Az egyik bejelentő például azt ecsetelte, hogy egy zöld, vörös és fehér fényekben játszó űrhajót látott a brit parlament közelében, amely nem mozdult, csak másfél órán át lebegett a levegőben.

A minisztérium csak az olyan repülő tárgyakról szóló leírásokat vizsgálja meg, amelyek esetleg veszélyeztethetik a nemzetbiztonságot: a bejelentések legnagyobb részét figyelmen kívül hagyják.

A The Daily Telegraph újságírói szerint a legtöbb beszámoló olyan, mintha csupán az emberek élénk fantáziájának szüleménye lenne. Egyikük június 11-én látott egy "parafa dugó alakú tárgyat, ami izzott, mint az angyalok, és elröpült a fák fölött".

Akadnak azonban, akik megdöbbentő pontossággal írták le a látottakat: "Egy csomag rágóhoz hasonló tárgy volt, fekete, az alján narancsszínű fényt kibocsátó lámpák, három körben. Negyvenöt méter hosszú és tizenöt méter széles lehetett."

Statisztikai szempontból rendkívül jelentős, hogy az észlelések száma megugrott - véli Nick Pope, aki a kilencvenes években ufókkal kapcsolatos ügyekkel foglalkozott a védelmi minisztériumban. A szakértő szerint nem lehet csak úgy elmenni amellett, hogy egyes nyári napokon többen is beszámoltak arról, hogy láttak valamit, igaz, az ország különböző pontjain.

Pope úgy véli, hogy azért is figyelnek fel többen a különleges jelenségekre, mert tavaly nyáron az illetékesek nyilvánosságra hozták a korábbi ufóészlelésekről szóló leírásokat, emiatt a téma újra az érdeklődés középpontjába került.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: az erőszak a mindennapok részévé vált

Orbán Viktor: az erőszak a mindennapok részévé vált

A pártelnök-miniszterelnök terjedelmes interjút adott péntek reggel a Kossuth rádióban. Elmondta, az élet és halál között lévő Robert Ficóért "imádkozunk". Szerinte rosszkor esett ki a munkából Szlovákia miniszterelnöke, az EP-választás és az amerikai elnökválasztás dönthet ugyanis "háború vagy béke ügyében".

Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

A szlovákiai társadalom hosszú ideje nagyon feszült, és a politikusok a merénylet után is inkább hergelnek, mintsem nyugtatnak – mondta az InfoRádióban a szlovákiai Fórum Intézet elnöke. Öllös László politológus, filozófus szerint a kampány hátralévő része a Robert Fico elleni támadásról szól majd, és a meglőtt kormányfő pártjának támogatottsága növekedni fog.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
Egy halom gyenge adat érkezett Kínából

Egy halom gyenge adat érkezett Kínából

Igazi adatdömping érkezett ma hajnalban Kínából. Ezek összességében inkább gyengébbek lettek a vártnál, hiszen a kiskereskedelmi forgalom növekedése a járvány utáni új mélypontra esett vissza, és a belső kereslet visszafogottságára utal az is, hogy folytatódott a lakásárak lejtmenete. Nem csak a lakossági kereslet alakul kedvezőtlenül, hanem a vállalati aktivitás is, legalábbis a beruházások szempontjából, amelyek a vártnál gyengébben alakultak. A gazdasági lendületet az export tartja fent igazán, hiszen az ipari termelés az előrejelzéseknél erősebben alakult a tavasz közepén.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×