eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Angol zenész mentette meg a nyomorúságból az orosz anyót

A nagy hóviharban eltévedt egy idős orosz asszony birkája, amelyet ráadásul el is ütött egy autó. S ha ez nem lenne elég, a nyugdíjasnak kellett volna megfizetnie az autóban esett kárt - tízhavi nyugdíjának megfelelő összeget. Szerencsére az esetről beszámolt a híradó, és az adást látta egy angol zeneszerző is.

Egy hampsteadi zenész mentette meg végül a 92 éves orosz asszonyt. A dráma a múlt hónapban kezdődött, amikor Petkát, Alekszandra Vdovina egy birkáját elütötte egy nyugat-oroszországi, lipecki üzletember kocsija. Oleg Kuznyecov beperelte a birka tulajdonosát az autóban esett károk miatt.

Vdovinának 106 ezer rubelt, azaz 663 ezer forintot kellett fizetnie; ez az összeg több mint tízhavi nyugdíja. Az orosz jog szerint ugyanis ő a felelős az okozott kárért, mivel nemzárta el elég biztonságosan a nyájat. Mivel nem tudott fizetni, elkobozták tízezer rubeles takarékbetétjét és a többi birkáját. Annyi ideges volt, hogy nem bírt sem enni, sem aludni.

A falu azóta csak erről az esetről beszél. Miután arról az orosz tévé is hírt adott, a nyugdíjas rengeteg adományt kapott; egyik jótevő Francis Monkman zeneszerző volt, aki a Shadowszal és Brian Enóval is dolgozott együtt, és az angol nyelvű Russian Channel adóján hallott az esetről. Az ő adományából Vdovina ki tudta fizetni a büntetést, és még új juhokra is futotta neki.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×