eur:
388.88
usd:
361.18
bux:
68123.84
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Nem vallanak az amstetteni rém gyerekei

Lánya, Elisabeth már vallomást tett, elmondta, hogyan bánt vele a médiában amstetteni rémként emlegetett Josef Fritzl, ám úgy tűnik, gyerekei nem követik a példáját. A hírek szerint legalábbis így döntött a két legidősebb, a 19 éves Kerstin és a 18 éves Stefan, akiknek szavai megerősíthették volna a vádat.

"Még nem tűztük ki a két legnagyobb gyerek meghallgatásának pontos időpontját, és most úgy tűnik, eldöntötték, élnek a jogukkal és nem válaszolnak a hatóságok kérdéseire, illetve nem tesznek vallomást apjuk ellen" - mondta az ügyészség szóvivője, Gerhard Sedlacek.

Bár a hatóságok nem hozták nyilvánosságra Elisabeth Fritzl vallomásának tartalmát, valószínű, hogy a nő nemi és fizikai erőszakkal, valamint azzal vádolja apját, hogy miatta halt meg egyik kisfia. A gyerek három nappal születése után hunyt el, holttestét a gyanú szerint Josef Friztl a kazánba dobta és elégette.

Maga Fritzl, a 73 éves, nyugdíjas mérnök részleges beismerő vallomást tett; emberölés, erőszak, zaklatás, a személyes szabadság megsértése, valamint vérfertőzés miatt emelhetnek ellene vádat. Az ügyészek szerint az első két vádpontot nagyon nehéz lesz bizonyítani, hiszen nincs rá orvosszakértői bizonyíték: emiatt lenne nagy szükség Kerstin és Stefan Fritzl vallomására.

Amennyiben nem nyilatkoznak, apjuknak - egyben nagyapjuknak - valószínűleg 10 évet kell majd börtönben tölteniük. Az osztrák büntetőjog ugyanis nem ismeri a halmazati büntetés fogalmát: Fritzl csak azért a tettéért ül majd, amelyért a legnagyobb büntetés szabható ki rá.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×