eur:
401.3
usd:
366.98
bux:
74264.68
2024. október 13. vasárnap Ede, Kálmán

Nincs bocsánat a világsztár gyilkosának

Nem engedélyezi a bíróság Susan Atkins szabadon bocsátását. Az asszony Charles Manson bandájának tagja volt, ő szurkálta halára négy évtizede Sharon Tate-et, most pedig agyrákban haldoklik.

A feltételes szabadlábra helyezésről döntő kaliforniai bíróság kilencven perces meghallgatás után, egyhangúlag döntött arról, hogy rácsok mögött marad az agydaganatos betegségben haldokló Susan Atkins.

A kérelmet az asszony orvosai és a coronai női börtön vezetői nyújtották be még márciusban, a bűnöző romló állapotára hivatkozva. Atkinsnak a bal lábát is amputálni kellett, a jobb oldalára pedig megbénult - vallotta a férje a bírósági meghallgatáson.

James Whitehouse, aki egyúttal Atkins egyik ügyvédje is, azzal próbálta meggyőzni a bíróságot, hogy semmi értelme a feleségét börtönben tartani, hiszen olyan beteg, hogy már fel sem tud kelni az ágyból, szinte teljesen képtelen beszélni, és az orvosok szerint legföljebb három hónapja van hátra.

Nem kért bocsánatot

A majd' negyven évvel ezelőtti brutális gyilkosság még ma is élénken foglalkoztatja a közvéleményt. Megszólalt az ügyben Arnold Schwarzenegger kaliforniai kormányzó is, aki hangsúlyozta, hogy ilyen brutális bűnözők esetében nem támogatja a feltételes szabadlábra helyezést.

Atkins, Charles Manson, valamint a banda másik két tagja 1969-ben gyilkolta meg Sharon Tate színésznőt és hat másik embert; Roman Polanski filmrendező felesége 8 és fél hónapos terhes volt.

Bár Atkins a tárgyalás során végig ártatlannak vallotta magát, később beismerte a gyilkosságot. Azt mondta, hogy LSD hatása alatt állt a brutális támadás idején, de bocsánatot nem kért az áldozatok rokonaitól - egészen az első meghallgatásig, amely a kegyelemről volt hivatott dönteni.

Orvosi kezelése március óta több mint 1,4 millió dollárjába került a kaliforniai adófizetőknek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.14. hétfő, 18:00
Palócz Éva
a Kopint-Tárki vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×