eur:
389.19
usd:
362.62
bux:
0
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Megvan a leghülyébb brit bűnöző?

Nyolcvan videót töltött fel ökörködéseiről az a férfi az internetre, akit végül antiszociális viselkedés miatt ítélt el a bíróság. A rendőröknek nem volt nehéz bizonyítékokat találni az ügyben, elég volt átböngészniük a YouTube-ot.

Kukát robbantottak, tűzijátékot csináltak mikrohullámú sütő segítségével, bementek egy telekre és kötözködtek a tulajdonossal, nem adtak pénzt a taxisnak, és fizetés nélkül hajtottak el egy benzinkúttól - ez csak néhány példa azok közül, ami Andrew Kellett számlájára írható.

A 23 éves férfi ráadásul mindezekről videót készített a mobiljával, majd feltöltötte az internetre, hogy "csínytevéseiken" mások is szórakozhassanak. A nyolcvan felvételt összesen több mint 285 ezren nézték meg a YouTube-on - Andrew Kellett pechére rendőrök is akadtak köztük.

Az autómosóként dolgozó fiatalt 21 vádpontban találták bűnösnek testi sértés, károkozás és ittasság miatt. Kellett ügyében a bíró Asbo-t rendelt el, ami olyan esetekben alkalmazható, amelyek indokolatlanul zavarják a közösséget, de bűncselekménynek még nem minősülnek.

A határozatban Christopher Darnton bíró a férfinak megtiltotta, hogy a bűnözést népszerűsítő videókat töltsön fel az internetre, és figyelmeztette: öt év börtön vár rá, ha nem veti alá magát a döntésnek.

"Azért osztottam meg a felvételeket, hogy szórakoztassam az embereket, megmutassam nekik, hogyan is élek. Olyasféle társadalomkritika volt az egész, és úgy tűnt, másoknak is tetszik, hiszen 285 ezren megnézték" - mondta az ítélethirdetés után Andrew Kellett.

"A jövőben nem fogok ilyesmiket feltölteni a netre, tanultam a leckéből. Nem én vagyok a leghülyébb brit bűnöző, egyszerűen csak nem értenek meg" - fűzte hozzá a férfi.

Címlapról ajánljuk

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×