eur:
401.3
usd:
366.98
bux:
74264.68
2024. október 13. vasárnap Ede, Kálmán

Megerőszakolt, megölt gyerekek - a horrortörténet egyre rémisztőbb

Az eddig sejtettnél is sötétebb horrortörténet bontakozik ki abból a vasárnap megszellőztetett, bizalmas rendőrségi jelentésből, amely a Jersey szigetének egykori gyermekotthonában vélhetően évtizedeken át zajlott súlyos visszaélések vizsgálati eredményeit tartalmazza.

A francia partok előtt fekvő, Nagy-Britanniához nem tartozó, ám a korona függő területeként nyilvántartott szigeten már tavaly óta folyik a rendőrségi nyomozás, miután egyre több - eddig összesen 97 - egykori gondozott számolt be az otthonban évtizedekkel ezelőtt elszenvedett súlyos testi-lelki tortúrákról, bántalmazásokról, sőt nemi erőszakról.

A News of the World, a legnagyobb vasárnapi tömeglap értesülése szerint az ügyben összeállított rendőrségi jelentésben az áll, hogy az otthonban megerőszakolt gyerekeket több esetben meg is ölték, és holttestüket az intézet kazánjában elégették.

A rendőrök és orvos szakértők folyamatosan ássák fel a hatalmas, komor épületegyüttes pincéit, és a vasárnapi beszámoló szerint eddig összesen 65 fogat - zömmel tejfogat - és hozzávetőleg száz, megszenesedett csontmaradványt találtak.

Az otthonban megfordult gyerekek adatait megsemmisítették, így gyakorlatilag lehetetlen az áldozatok azonosítása.

A News of the World forrása szerint mindazonáltal a nyomozást végző detektívek számára most már nem kérdéses, hogy gyermekgyilkosságok történtek a nevelőotthonban, és arra is egyértelmű bizonyítékok vannak, hogy a megölt gyerekeket a kazánban elégették, maradványaikat pedig a pince földpadlójába temették.

Az intézet egykori igazgatója, Colin Tilbrook már húsz éve meghalt, de nevelt lánya, a most 38 éves Tina Blee nemrég felfedte: néhai mostohaapja őt is rendszeresen megerőszakolta.

Hozzátette: ha a jerseyi intézetben valóban gyermekgyilkosságok történtek, meggyőződése, hogy abban Tilbrooknak "komoly része volt", mert egykori nevelőapja "minden további nélkül képes volt gyilkolni".

Szakértők szerint a Jerseyn feltárt horror a legsötétebb gyermekgyilkossági ügynek bizonyulhat a brit kriminalisztika újkori történetében.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.14. hétfő, 18:00
Palócz Éva
a Kopint-Tárki vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×