eur:
401.3
usd:
366.98
bux:
74264.68
2024. október 13. vasárnap Ede, Kálmán

Rabszolgaként dolgoztatta a könyvelő a fiatal lányt

Másféléves börtönbüntetésre ítélt a bíróság egy brit férfit, aki hamis papírokkal az országba vitt egy fiatal afrikai lányt, akit aztán a család rabszolgaként dolgoztatott. Felesége csak felfüggesztett börtönt kapott.

A bíróság megállapította: a férfi gondosan megtervezte a ghánai lány Nagy-Britanniába érkezését, meghamisította a születési és a keresztségi dokumentumokat, hogy biztosan megkapja a vízumot.

Az 59 éves Samuel Quainoo és 37 éves felesége, West Drayton a külvilág felé megjátszotta, hogy a lány a saját gyermekük, otthon azonban neki kellett elvégeznie a házimunkát, főznie, mosnia, takarítania kellett a pár valódi gyermekére is. Nem engedték, hogy iskolába járjon, és nem lehettek barátai sem. Csak használt göncöket kapott ruhaként, kivéve amikor kapott néhány új pólót, "A másik nevem ringyó" felirattal.

Fizetést soha nem kapott, és később a rendőröknek, valamint a szociális munkásoknak azt mondta: annyira el volt keseredve, hogy az öngyilkosságot fontolgatta.

Amikor lebukott, a - könyvelési visszaélések miatt korábban elítélt - családfő azt mondta: a lány vudu varázslattal megátkozta őket. A családtagok elismerték a gyermekcsempészet vádját, de azt állították, hogy a lányról úgy gondoskodtak, mintha édesgyermekük lenne.

A bíró azonban kijelentette, hogy a valóság egészen más, a család rabszolgaként dolgoztatta a fiatalt, szívtelenül és folyamatosan kizsákmányolva őt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.14. hétfő, 18:00
Palócz Éva
a Kopint-Tárki vezérigazgatója
Az oroszok ostrom alá vették az ukrán állásokat, Ukrajna látványos találatot vitt be - Háborús híreink szombaton

Az oroszok ostrom alá vették az ukrán állásokat, Ukrajna látványos találatot vitt be - Háborús híreink szombaton

Az oroszok előrenyomulnak a Donbaszban, ahol tegnap elfoglaltak egy települést, a kelet-ukrajnai fronton Toreck ostroma zajlik. Az ukránok kurszki területhódítása után Oroszország nem zárja ki, hogy Ukrajna meglepetésszerű támadást fog végrehajtani Rosztov megye vagy Transznisztria ellen. Németország 1,4 milliárd eurós katonai segélycsomagot küld Ukrajnának az év végéig, légvédelmi felszereléseket, harckocsikat, harci drónokat, tarackokat, páncélozott járműveket, radarokat és tüzérségi lövedékeket kapnak. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×