eur:
401.3
usd:
366.98
bux:
74264.68
2024. október 13. vasárnap Ede, Kálmán

Nagy robbanás volt a vásárosnaményi fűrészüzemben

Két héten belül másodszor történt porrobbanás egy fűrészüzemben Vásárosnaményban szombat este; a tűzoltás során egy munkás súlyosan megsérült - közölte a megyei katasztrófavédelem vezetője.

A robbanás a siló fölött, a technológiai rendszerben történt, feltehetően a fűrészpor robbant be - mondta Pernyák Sándor ezredes.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője közölte, hogy a tüzet eloltották, a robbanás során személyi sérülés nem történt, de a tűz oltása közben egy munkás megsérült.

Az egyik víztömlő elszakadt ugyanis, és a nagy nyomás hatására a sugárcső eltörte az ötvenéves férfi kulcscsontját.

Az ezredes megjegyezte, hogy két héten belül már a második alaklommal történt hasonló baleset, akkor szintén porrobbanás miatt riasztották a tűzoltókat. Azt, hogy az előző baleset miért következett be, az igazgató nem tudta megmondani, mivel annak az esetnek a vizsgálata sem fejeződött még be. Hozzátette, a szombati esti robbanás miatt újabb vizsgálatot rendel el.

A fűrészüzem három nappal ezelőtt indította újra az termelést. A tűz oltására a beregi város tűzoltóságának 8 gépjárműfecskendője 42 tűzoltóval vonult a helyszínre, 4-es, kiemelt riasztással.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.14. hétfő, 18:00
Palócz Éva
a Kopint-Tárki vezérigazgatója
Az oroszok ostrom alá vették az ukrán állásokat, Ukrajna látványos találatot vitt be - Háborús híreink szombaton

Az oroszok ostrom alá vették az ukrán állásokat, Ukrajna látványos találatot vitt be - Háborús híreink szombaton

Az oroszok előrenyomulnak a Donbaszban, ahol tegnap elfoglaltak egy települést, a kelet-ukrajnai fronton Toreck ostroma zajlik. Az ukránok kurszki területhódítása után Oroszország nem zárja ki, hogy Ukrajna meglepetésszerű támadást fog végrehajtani Rosztov megye vagy Transznisztria ellen. Németország 1,4 milliárd eurós katonai segélycsomagot küld Ukrajnának az év végéig, légvédelmi felszereléseket, harckocsikat, harci drónokat, tarackokat, páncélozott járműveket, radarokat és tüzérségi lövedékeket kapnak. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×