eur:
401.3
usd:
366.98
bux:
74264.68
2024. október 12. szombat Miksa

Parlament előtt a gyerekzsúr okozta botrány

Óriási felháborodást keltett egy 8 éves kisfiú Svédországban, amiért születésnapi partijára nem hívta meg két osztálytársát. Az ügyet már a svéd parlament tárgyalja.

Svédországban óriási vita robbant ki, amiért egy 8 éves kisfiú nem hívta meg két osztálytársát a szülinapi bulijára. Az iskola a parlamentnek is panaszt nyújtott be az ügyről, mert a vezetői úgy vélik: a fiú megsértette a gyerekek jogait.

A Svédország déli részén található Lund város iskolájának vezetői szerint, ha a meghívókat a tanintézmény épületében adják át, akkor gondoskodni kell arról, hogy ne történjen diszkrimináció.

A kisfiú édesapja a svéd parlament ombudsmanjához nyújtott be panaszt az ügy miatt, és azt mondta: fia azért nem hívta meg a két fiút, mert az egyik korábban nem hívta meg bulijára, a másikkal pedig összeveszett.

A kisfiú óra közben adta át a meghívókat. Ezt a tanár észrevette, és elkobozta őket. "Senkinek nincs joga így elvennie más tulajdonát, mert ez olyan, mintha valakinek a postáját koboznák el" - nyilatkozta az apa egy svéd újságnak.

A parlament valószínűleg szeptemberben, a következő tanév kezdetekor hoz ítéletet az ügyben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.14. hétfő, 18:00
Palócz Éva
a Kopint-Tárki vezérigazgatója
2025-ös hosszú hétvégék és ünnepnapok: itt az év legfontosabb táblázata

2025-ös hosszú hétvégék és ünnepnapok: itt az év legfontosabb táblázata

2025 ünnepnapok terén is tervezést igényel, ezért ideje ismét szemügyre venni az év legfontosabb táblázatát, amely segítséget nyújthat a szabadnapok 2025-ös megtervezésében. Összeszedtük, mikor lesznek ünnepnapok és hosszú hétvégék 2025-ben, illetve mikor esnek ünnepnapok 2025-ben hétvégére. Hány háromnapos és négynapos hosszú hétvége lesz? Hányadikára esnek a húsvéti ünnepek? Milyen napokra esik karácsony 2025-ben? Itt minden kérdésre választ találsz, ami 2025 ünnepnapjait és 2025 hosszú hétvégéit illeti.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×