eur:
389.48
usd:
361.72
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Két hét alatt halálra kínozta a hároméves kisfiút a brutális nevelőapa

Tíz évet kapott egy hároméves kisfiú agyonveréséért egy ausztrál férfi. A kicsin olyan súlyos sérülések voltak, hogy még a sokat látott büntetőbíró is elszörnyedt.

Husánggal, slaggal és szíjjal ütötte-verte két héten keresztül a hároméves Mason James Coughlant a most elítélt 31 éves nyugat-ausztrál férfi. A kicsi olyan súlyos sérüléseket szenvedett a brutális bántalmazás során, hogy a boncolási jegyzőkönyvben hét teljes oldalt tett ki csak ezeknek a felsorolása.

Timothy Leonard Gordon Farmert emberölésben találta bűnösnek a nyugat-ausztráliai legfelső bíróság, és tíz évre ítélték. A kisfiú 2006. október 30-án halt meg.

Eric Heenan bíró szerint talán soha nem került még taláros testület elé ilyen borzalmas gyermekbántalmazási eset Ausztráliában. "A Mason halálához vezető események erőszakról, kegyetlenségről és egy kicsi, védtelen, rettegő gyerekkel szembeni érzéketlenségről tanúskodnak" - hangsúlyozta a bíró, aki szerint még az emberölési és erőszakos bűncselekményekben ítélkezők számára is hihetetlenül borzalmas volt olvasni a kisfiú boncolási jegyzőkönyvét.

Masonnek nem volt olyan testrésze, amelyen ne lettek volna súlyos zúzódások és többszörös horzsolások, a belső szervek és a szövetek vizsgálata pedig még súlyosabb bántalmazásról árulkodott - tette hozzá a bíró.

"Meg akarta nevelni"


A kisfiú három és fél éves volt, amikor Farmer kapcsolatba került az édesanyjával. A férfi szinte azonnal verni kezdte a gyereket, hogy "megnevelje és fegyelemre szoktassa".

Mason halálának éjszakáján tömlővel verte meg a kisfiút, mert az összevizezte a nadrágját. Az anya hallotta a fürdőszobából kiszűrődő hangokat, ahogy a párja a falba verte a kisfiú fejét.

Amikor Farmer bevitte a kisfiút az albany-i kórházba éjjel fél 11-kor, a gyerek már nem lélegzett. Bár az orvosok megpróbálták Masont újraéleszteni, ez nem sikerült.

Farmer a maximális börtönbüntetést kapta, mert tekintetbe vették a beismerő vallomást és azt, hogy bűnösnek vallotta magát. Farmer ráadásul hétgyerekes családból származik, alkoholista apja 40 éves korában halt meg szánalmas körülmények között. Maga Farmer 11 éves korában kis híján belehalt a kábítószer túladagolásba.

Édesanyja túl súlyosnak tartja a büntetést, Mason rokonai azonban fel vannak háborodva, hogy a férfi ilyen brutális emberölésért csak tíz évet kapott.

Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×