eur:
401.97
usd:
366.25
bux:
74032.43
2024. október 8. kedd Koppány

Tolókocsiba kényszerítette fiát, hogy örökre megtarthassa magának

Börtönbe kerül az a nő, aki azt akarta elérni, hogy fia minden tekintetben függjön tőle, így elhitette a gyerekkel, hogy nem tud járni, az orvosokat pedig félrevezette.

A gyerek csupán hároméves volt, amikor anyja rájött, hogyan tarthatná meg örökre magának: úgy döntött, elhiteti fiával, hogy nem tud járni, és tolószékbe parancsolta. A nő a családtagjai előtt is színészkedett: azt állította, hogy a gyereknek azért ül kerekesszékben, mert ízületi gyulladása miatt fájdalmai vannak, és nehezen mozog.

Nemcsak a családot, hanem a gyerek orvosait is félrevezette az asszony: arról beszélt, hogy fiának görcsei vannak és krónikus székrekedése, amire gyógyszert írtak fel neki, holott egyetlen doktor sem tudta megállapítani, hogy pontosan mi a baja.

A gyerek egy alkalommal valóban begörcsölt, miután anyja túladagolta az egyik gyógyszerrel, ám lebukott: a kiérkező mentősök látták, amint megpróbálja elrejteni az orvosságot.

"Sikeresen elhitette a fiúval, hogy kerekesszékre van szüksége, amelybe öt és fél évig ült. Ez jelentősen akadályozta a mozgási és szociális fejlődését" - mondta a nőt megvizsgáló pszichiáter a teesside-i bíróságon, ahol az ügyet tárgyalják.

Az anyával több szakértő is foglalkozott, akik szerint egyértelmű, hogy a nő - akitől elvették gyermekét, akit karácsony óta nem láthatott - szellemileg nem beteg.

Az asszony beismerte bűnösségét három, gyermekbántalmazásról szóló vádpontban, és abban, hogy 1999 és 2006 között ártalmas szert adott a gyereknek. A bíró az ítélethirdetéskor megjegyezte: az anya elrabolta gyermekétől a normális gyermekkort.

A gyerek szerencsére nem szenvedett hosszú távú fizikai károsodást, azt azonban egyelőre nem lehet tudni, hogy szellemi sérüléseket szerzett-e. Anyját négy évre küldte rács mögé a bíróság, azzal a kikötéssel, hogy szabadulása után sem foglalkozhat majd gyerekekkel.

Címlapról ajánljuk
MÁV-vezérigazgató a késésekről: rendkívül bosszantó, itt az ideje a felújításoknak

MÁV-vezérigazgató a késésekről: rendkívül bosszantó, itt az ideje a felújításoknak

A tervek szerint jövőre megkezdődnek azok a vasúti pályafelújítások, melyek eredményeként a jövőben kevesebb késéssel közlekedhetnek a vonatok – mondta az InfoRádióban a MÁV-csoport vezérigazgatója. Hegyi Zsolt hozzátette: idén nyáron a balatoni vonalon is voltak komolyabb fennakadások, ezeken menetrendi átszervezéssel változtatna a vasúttársaság a 2025-ös főszezonban.

Karácsony Gergely: az én felelősségem az, hogy a város működését garantáljam

A főpolgármester várospolitikát fog képviselni, a frakciók pedig, úgy tűnik, hogy pártpolitikát akarnak képviselni a várospolitika farvizén – mondta Karácsony Gergely az InfoRádió Aréna című műsorában. Budapest főpolgármestere beszélt a közgyűlési többség megszerzésének a lehetőségeiről, a költségvetés nehézségeiről, a kormánnyal való viszonyáról és az autósüldözés folytatásáról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.08. kedd, 18:00
N. Rózsa Erzsébet
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Világgazdasági Intézet munkatársa
Esnek a tőzsdék, kilőtt az olaj ára

Esnek a tőzsdék, kilőtt az olaj ára

Múlt pénteken végül sikerült javítaniuk a közel-keleti konfliktus eszkalálódásával terhelt heti teljesítményükön a tőzsdéknek, részben a vártnál jóval erősebb amerikai munkaerőpiaci adatnak köszönhetően. A pozitív momentum úgy tűnt, hogy a hét elején is kitart, hiszen Ázsiában emelkedtek ma a tőzsdék - bár kínai piacok egy része továbbra is zárva tartott -, és Európában is pozitív felütéssel indult a nap, ezt követően elbátortalanodtak a befektetők és oldalazást láttunk Európában, az amerikai tőzsdék pedig egyre nagyobb mínuszban vannak. Eközben a geopoltikai feszültségek fokozódásának köszönhetően nagyot ugrott az olaj ára.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×