eur:
402.27
usd:
366.84
bux:
74032.43
2024. október 7. hétfő Amália

Életüket kockáztatva amputáltak a mentősök

A kiérkező mentőknek kellett levágniuk egy vonat alá szorult férfi lábát, hogy megmentsék az életét. A mentősök egy órán át dolgoztak, maguk is a szerelvény alatt, hogy szakszerűen ellássák a férfit.

A 26 éves férfi valószínűleg öngyilkosságot akart elkövetni, ezért a plymouth-i pályaudvar négyes peronjáról a londoni vonat elé ugrott.

A motorkocsi kerekei teljesen levágták a jobb lábát, a balt azonban csak összeroncsolták: az izmokat, húst a kiérkező mentőknek kellett átmetszeniük, hogy a férfi életét megmenthessék.

A két veterán mentő, Mark Sheenan és Ray McFadden egy pillanatig sem hezitált, azonnal a motorkocsi alá mászott és megkezdte a beavatkozást: míg az első vágott és kötözött, a második oxigénnel látta el az áldozatot és a morfiumot adagolta neki.

A fiatal férfi mindvégig eszméleténél volt, nyugodtan viselkedett. Miután kiszabadították, az áldozatot az egyik közeli kórházba szállították, ahol már vártak rá a sebészek, hogy elvégezzék rajta az életmentő operációt.

Mark Sheenan és Ray McFadden a Westcountry Ambulance Service-nek dolgoznak; feletteseik mindkettejüket kitüntetésre terjesztik fel bátorságukért.

A szervezet szóvivője szerint a mentősök az 55 perces beavatkozás ideje alatt maguk is életveszélyben voltak, pláne, hogy a vezetőnek egy alkalommal még a vonatot is meg kellett mozdítania, hiszen annak kereke éppen az áldozat lábán állt meg.

A mentősöknek az eset után felajánlották, hogy hazaengedik őket, ám mindketten úgy döntöttek: végigdolgozzák a műszakot.

Címlapról ajánljuk
MÁV-vezérigazgató a késésekről: rendkívül bosszantó, itt az ideje a felújításoknak

MÁV-vezérigazgató a késésekről: rendkívül bosszantó, itt az ideje a felújításoknak

A tervek szerint jövőre megkezdődnek azok a vasúti pályafelújítások, melyek eredményeként a jövőben kevesebb késéssel közlekedhetnek a vonatok – mondta az InfoRádióban a MÁV-csoport vezérigazgatója. Hegyi Zsolt hozzátette: idén nyáron a balatoni vonalon is voltak komolyabb fennakadások, ezeken menetrendi átszervezéssel változtatna a vasúttársaság a 2025-ös főszezonban.

Karácsony Gergely: az én felelősségem az, hogy a város működését garantáljam

A főpolgármester várospolitikát fog képviselni, a frakciók pedig, úgy tűnik, hogy pártpolitikát akarnak képviselni a várospolitika farvizén – mondta Karácsony Gergely az InfoRádió Aréna című műsorában. Budapest főpolgármestere beszélt a közgyűlési többség megszerzésének a lehetőségeiről, a költségvetés nehézségeiről, a kormánnyal való viszonyáról és az autósüldözés folytatásáról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.08. kedd, 18:00
N. Rózsa Erzsébet
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Világgazdasági Intézet munkatársa
Esnek a tőzsdék, kilőtt az olaj ára

Esnek a tőzsdék, kilőtt az olaj ára

Múlt pénteken végül sikerült javítaniuk a közel-keleti konfliktus eszkalálódásával terhelt heti teljesítményükön a tőzsdéknek, részben a vártnál jóval erősebb amerikai munkaerőpiaci adatnak köszönhetően. A pozitív momentum úgy tűnt, hogy a hét elején is kitart, hiszen Ázsiában emelkedtek ma a tőzsdék - bár kínai piacok egy része továbbra is zárva tartott -, és Európában is pozitív felütéssel indult a nap, ezt követően elbátortalanodtak a befektetők és oldalazást láttunk Európában, az amerikai tőzsdék pedig egyre nagyobb mínuszban vannak. Eközben a geopoltikai feszültségek fokozódásának köszönhetően nagyot ugrott az olaj ára.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×