eur:
402.28
usd:
366.77
bux:
74032.43
2024. október 7. hétfő Amália

Büntetés a megcsalásért: patkányméreg a süteménybe

Patkánymérget kevert a süteménybe, így akarta a félrelépésért megbüntetni férjét egy brit nő. A férfinak kutya baja, neje viszont tettéért börtönbe kerülhet.

Félrelépéséért akarta megbüntetni férjét, ezért patkánymérget kevert a süteményébe Yvonne Godwin, terve azonban nem vált be: olyan kis mennyiségű - mindössze kilenc grammnyi - toxint tett a tésztába, hogy az a férfinak meg se kottyant.

A szakértőknek ennek ellenére sikerült kimutatniuk a mérget a süteményben, sőt, a zöld gumók szabad szemmel is láthatóak voltak, erről a bíróság is meggyőződhetett.

Yvonne Godwin beismerte, hogy meg akarta mérgezni a férjét, és azt is elmondta, miért: bosszút akart állni, amiért megcsalta őt.

A nő öt éve még a cheltenhami kórház konyháján dolgozott szakácsként, de otthagyta állását, miután rákot diagnosztizáltak nála. Férje két évvel ezután kezdett ki asszonya barátnőjével.

A bíró a tárgyaláson elrendelte Yvonne Godwin pszichiátriai vizsgálatát, de nem engedte haza az asszonyt, akinek így előzetes letartóztatásban kell megvárnia, hogy a jövő hónapban kihirdessék az ítéletet.

A férj, Robert Godwin attól tart, hogy nejét - aki érzelmi problémákkal küszködött, mióta rájött a félrelépésre - hosszú időre börtönbe csukhatják.

"A feleségem nagyszerű asszony, sosem próbált megmérgezni - jelentette ki Robert Godwin. - Volt egy kapcsolatom, ami három éve véget ért, de Yvonne sosem jutott túl rajta. Idegösszeomlása volt, ezért mondta a rendőröknek, hogy megpróbált megölni, pedig sosem tett ilyet."

Robert Godwin azt állítja, hogy amikor február 22-én hazaért, felesége nem volt sehol, csak egy tál süteményt talált az asztalon, amit másnap elvittek a rendőrök. Kiderült, hogy Yvonne feladta magát.

Címlapról ajánljuk
MÁV-vezérigazgató a késésekről: rendkívül bosszantó, itt az ideje a felújításoknak

MÁV-vezérigazgató a késésekről: rendkívül bosszantó, itt az ideje a felújításoknak

A tervek szerint jövőre megkezdődnek azok a vasúti pályafelújítások, melyek eredményeként a jövőben kevesebb késéssel közlekedhetnek a vonatok – mondta az InfoRádióban a MÁV-csoport vezérigazgatója. Hegyi Zsolt hozzátette: idén nyáron a balatoni vonalon is voltak komolyabb fennakadások, ezeken menetrendi átszervezéssel változtatna a vasúttársaság a 2025-ös főszezonban.

Karácsony Gergely: az én felelősségem az, hogy a város működését garantáljam

A főpolgármester várospolitikát fog képviselni, a frakciók pedig, úgy tűnik, hogy pártpolitikát akarnak képviselni a várospolitika farvizén – mondta Karácsony Gergely az InfoRádió Aréna című műsorában. Budapest főpolgármestere beszélt a közgyűlési többség megszerzésének a lehetőségeiről, a költségvetés nehézségeiről, a kormánnyal való viszonyáról és az autósüldözés folytatásáról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.08. kedd, 18:00
N. Rózsa Erzsébet
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Világgazdasági Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×