INFORÁDIÓ 

2018. március 19. hétfő
Bánk, József

Holtan találták a trónörökös feleségének biztonsági főnökét

Infostart / InfoRádió
Holtan találták az angol trónörökös felesége, Camilla Parker Bowles egyik ingatlanának biztonsági főnökét. A rendőrtiszt állítólag egy vadászpuskával, véletlenül lőtte le magát.

Richard Fuller őrmester, a veterán fegyverszakértő a wiltshire-i rendőrség kötelékében dolgozott, emellett ő felügyelte Camilla Parker Bowles Lacock melletti ingatlanjának biztonságát.

Károly herceg felesége 1996-ban vásárolta Ray Millt, röviddel azután, hogy elvált első férjétől, Andrew Parker Bowlestől. A cornwalli hercegnő ritkán látogatta ezt a birtokot, ahol ennek ellenére két évvel ezelőtt új őrházat emeltek, amelyet személyes biztonsági őrei használtak.

Ennek a csoportnak volt a vezetője Richard Fuller, három gyermek édesapja, akit hétfőn saját, bremhilli otthonában holtan találtak. A férfi valószínűleg véletlenül, saját vadászfegyverével lőtte le magát.

Kollégái szerint elképzelhetetlen, hogy az őrmester szándékosan vetett véget az életének: semmilyen jel nem mutatott arra, hogy a kiegyensúlyozott férfi öngyilkosságra készülne.

Richard Fuller 29 éven át dolgozott rendőrként, ő volt a wiltshire-i rendőrség vezető lövészetoktatója. 1995-ben dicséretben részesítették, amiért sikeresen ártalmatlanított és letartóztatott egy férfit, aki kollégáit vadászfegyverrel fenyegette.

Két évvel ezelőtt ugyanakkor egy férfi, Gareth Evans azzal vádolta meg, hogy elfogásakor az őrmester túlzottan erőszakos volt: a fejét bakancsával a földre szorította. A rendőrt a bíróság tisztázta.

A királyi család hivatalos szóvivője Richard Fuller halála kapcsán annyit közölt: a cornwalli hercegnőt nagyon elszomorította, ami történt.

Ez borzasztó hír, Camillát megdöbbentette és feldühítette. A hercegnőnek jó munkakapcsolata volt az őrmesterrel - mondta egy, a trónörökös feleségéhez közelálló forrás.

A címlapról ajánljuk